Na Hrvaškem najbolje začel Neuville

Belgijec na čelu četrte letošnje preizkušnje za svetovno prvenstvo.
Fotografija: Za Thierryja Neuvilla je na Hrvaškem lepo voziti. FOTO: Damir Senčar/AFP
Odpri galerijo
Za Thierryja Neuvilla je na Hrvaškem lepo voziti. FOTO: Damir Senčar/AFP

Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) je najhitreje začel reli za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, ki bo potekal do konca tedna. Po polovici petkovih hitrostnih preizkušenj ima osem sekund naskoka pred Valižanom Elfynom Evansom (Toyota). Na tretjem mestu je Francoz Sebastien Ogier (Toyota) z 12 sekundami zaostanka. Na Hrvaškem ne nastopa svetovni prvak zadnjih dveh sezon, Finec Kalle Rovanperä (Toyota), ki v letošnji sezoni ne bo vozil na vseh relijih, temveč le na določenih izbranih dirkah.

Reli na Hrvaškem je četrta postaja sezone svetovnega prvenstva in slovenskim ljubiteljem tega športa najbližja. Nekatere hitrostne preizkušnje bodo potekale tudi tik ob slovenski meji, središče dogajanja bo sicer v Zagrebu, dirkači pa bodo vozili tudi v okolici Reke, Delnic, Karlovca, Kumrovca in Samoborja.

Na dirki nastopata tudi dva slovenska dirkača. Jan Medved (Opel Corsa rally4), aktualni slovenski podprvak z dvokolesno gnanimi dirkalniki, tekmuje v razredu RC4. Po polovici prve etape je skupno na 46. mestu, medtem ko je Boris Požeg (Ford Fiesta rally3) na 53. mestu.

Danes bodo dirkači prevozili še štiri »brzince«, do konca relija v nedeljo pa potem še 12. Cilj dirke bo v nedeljo popoldne v Kumrovcu. Na letošnjem reliju na Hrvaškem nastopa 68 posadk iz 35 držav. Letošnja novost je novo servisno središče, ki so ga zaradi logističnih zahtev preselili iz Novega Zagreba na področje nakupovalnega središča v predmestju Zagreba.

Nekaj dni pred relijem so prireditelji dirke postavili tudi spominsko obeležje irskemu vozniku Craigu Breenu. Ta se je 13. aprila lani smrtno ponesrečil med preizkušanjem trase relija pri kraju Lobor.

Komentarji: