Na Obali mravljišče triatloncev na krstnem slovenskem ironmanu (FOTOGALERIJA)

Zmage se je razveselil Poljak Michal Rajca s časom 4;18:52, na odru tudi Slovenec Janez Klančnik (4;22:01).
Fotografija: V vodo so se udeleženci zagnali ob 8. uri zjutraj. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
V vodo so se udeleženci zagnali ob 8. uri zjutraj. FOTO: Roman Šipić/Delo

Koper – Slovenska obala ob prehodu iz poletja v jesen gosti triatlonski spektakel, prvi polovični ironman pri nas, »I Feel Slovenia 70.3 Slovenian Istria«. Zjutraj, ob 8. uri, se je na štartu v Kopru zbralo 1400 udeležencev iz 48 držav, ki so se zagnali v boj za odličja, ki jih bo v cilju, ravno tako v Kopru, podeljevala nekdanja snežna kraljica Tina Maze.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Osem ur in pol


Polovični maraton od tekmovalcev zahteva 1,9 kilometra plavanja, 90 kilometrov kolesarjenja in 21,1 kilometra teka. Časovna omejitev je osem ur in pol. Plavalni del je potekal v Kopru, kolesarje je pot vodila skozi Luko Koper, Ankaran, prek meje v Italijo in nazaj v Slovenijo čez Osp in Sveti Anton v Šmarje, Izolo in Koper. Trasa tekaškega dela pa teče od Kopra ob obalni cesti do Izole, po starem delu mesta in nazaj do cilja v Kopru.


Triletna licenca


Slovenski prireditelji so dobili triletno licenco, na krstni izvedbi pa nastopajo zgolj rekreativci oziroma tekmovalci v starostnih skupinah. Zraven je tudi nekaj znanih Slovencev, denimo uspešni triatlonci Miro Kregar, Igor Kogoj in Nataša Nakrst, kolesar Mitja Mahorič, podjetnika Mirko Tuš in Dušan Olaj ... Že včeraj so se v Izoli predstavili tudi najmlajši triatlonci na prireditvi »Ironkids«.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Poljak zmagal, Slovenec na odru


Zmage na krstni izvedbi se je veselil Poljak Michal Rajca s časom 4;18:52. »Bil je zahteven dan, še najbolj na kolesarski stezi. Zmage sem res vesel, tudi zaradi izjemnih navijačev, ki so mi res pomagali. Pred tekom sem zaostajal štiri minute, a sem videl, da mi gre dobro, na petnajstem kilometru sem prevzel vodstvo in ga zadržal do konca,« je strnil vtise 28-letni Poljak, ki sta mu družbo na stopničkah delala Nemec Jakob Hendl (4;21:10) in najboljši domači predstavnik Janez Klančnik (4;22:01), ki je po še neuradnih podatkih tudi zmagal v kategoriji od 30 do 34 let.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo


Fantastična spodbuda


»Na progi je bilo enkratno, nisem imel večjih težav. Plavanje je bilo dobro, brez večjih valov; na kolesu sem znal razporediti moči po trasi, v teku pa sem imel svoj ritem, šel sem po občutku. Manjšo krizo sem imel v Izoli, na štirinajstem kilometru, a so me ponesli tudi navijači. Prišel sem k sebi, v zadnjih kilometrih pa je bila spodbuda fantastična in sem pozabil na bolečine,« je za STA preizkušnjo ocenil Klančnik. V ženski konkurenci je bila s časom 4;51:57 najhitrejša 34-letna Nemka Kristina Ziemons.

FOTO: Roman Šipić/Delo
FOTO: Roman Šipić/Delo

 

Preberite še:

Komentarji: