Na razmočenem dirkališču najhitrejši Portugalec

Za zmagovalcem sta se na 17. dirki razreda motoGP v sezoni uvrstila Avstralec in Italijan.
Fotografija: Miguel Oliveira se je veselil zmage v Buriramu. FOTO: Athit Perawongmetha/Reuters
Odpri galerijo
Miguel Oliveira se je veselil zmage v Buriramu. FOTO: Athit Perawongmetha/Reuters

Portugalec Miguel Oliveira (KTM) je zmagovalec dirke v najmočnejšem razredu motoGP svetovnega prvenstva v motociklizmu za veliko nagrado Tajske. Na drugo in tretje mesto sta se na razmočeni stezi dirkališča Buriram uvrstila dirkača Ducatija, Avstralec Jack Miller je bil nekoliko hitrejši od Italijana Francesca Bagnaie.

Bagnaia se je po 17. od 20 preizkušenj v sezoni v skupnem seštevku približal na vsega dve točki zaostanka vodilnemu Francozu Fabiu Quartararoju (Yamaha), ki ga tokrat sploh ni bilo med dobitniki točk, zasedel je 17. mesto.

»Vsakič, ko imamo priložnost voziti na mokrem, sem vedno zelo hiter,« je po razpletu dejal 27-letni Oliveira, ki je v domačih »atlantskih« razmerah ugnal vse tekmece za peto zmago v motoGP. Dirka je bila prestavljena za skoraj eno uro zaradi močnega dežja, tudi ko so komisarji prižgali zeleno luč, pa so bile razmere precej negotove.

V razredu moto3 je zmagal Italijan Dennis Foggia (Honda). Dirka v razredu moto2 je bila zaradi močnega deževja predčasno končana po osmih krogih, zmagovalec pa je postal Italijan Tony Arbolino (Kalex). Tekmovalcem bodo vpisali le polovico točk za SP, saj pravila tako predvidevajo, kadar ne prevozijo niti dveh tretjin predvidene razdalje.

Preberite še:

Komentarji: