Na Šmarno goro najhitreje Norvežan in Kenijka (FOTO)

Med slovenskimi gorskimi tekači sta bila najprepričljivejša Timotej Bečan in, enako kot lani, Barbara Trunkelj.
Fotografija: Tik po štartu, ko je bila konkurenca še zgoščena. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Tik po štartu, ko je bila konkurenca še zgoščena. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljana – Gorski tekači so se danes že 39. preizkusili pri vzponu na Šmarno goro, ki je bil hkrati tudi zaključek sezone svetovnega pokala (WMRA) pod okriljem Mednarodne atletske zveze (IAAF). Zmage sta se veselila Norvežan Johan Bugge, ki je s progo opravil v 42 minutah in 33 sekundah ter ponovil lansko zmago, in Kenijka Lucy Wambui Murigi s časom 47:51. Med mladinci sta si konkurenco pokorila Italijan Isacco Costa (47:16) in domača tekačica Špela Gonza (58:16).


710 metrov vzpona, 350 metrov spusta


Med moškimi – člani so morali preteči deset kilometrov s 710 metri vzpona in 350 metri spusta – je bil med 111 udeleženci najhitrejši Slovenec Timotej Bečan (KGT Papež) na sedmem mestu (44:23), v deseterici je bil še njegov klubski kolega Miran Cvet (45:07), ki je bil deveti in obenem zmagovalec v veteranski kategoriji. Pri ženskah je med 22 tekmovalkami Barbara Trunkelj zasedla peto mesto (53:19), od sedmega do desetega pa so se ena za drugo zvrstile še Špela Gonza, Tina Kozjek (58:41), Nuša Mali (1;00:08) in Tina Klinar (1;01:35).


Ves čas na polno


»Zelo sem zadovoljen, kljub težkim nogam sem svoj čas popravil za tri minute. Ves čas sem tekel 'na polno', že na Grmado je bilo težko, na spustu sem si oddahnil, nato je bil spet zahtevno, ko je bilo treba obrniti. Na ravnini sem nabral moči za zadnji vzpon in dal vse od sebe. Kot vsako leto je bila konkurenca zelo ostra,« je bil zadovoljen Bečan, Trunkljeva, ki je bila najboljša Slovenka že lani, pa je dodala: »Na progi sem uživala, le zaključna strmina me je dobro zdelala. S sezono sem zadovoljna, čeprav se nisem udeležila vseh tekem.«

Rezultati TUKAJ.

Preberite še:

Komentarji: