Najboljša Eva Mori in Klemen Čebulj

Odbojkarska zveza Slovenije je razglasila najboljše odbojkarje leta 2020.
Fotografija: Naziv najboljšega odbojkarja leta ostaja v rokah Klemna Čebulja, ki je največ glasov osvojil že lani. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Naziv najboljšega odbojkarja leta ostaja v rokah Klemna Čebulja, ki je največ glasov osvojil že lani. FOTO: Uroš Hočevar

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je razglasila najboljše odbojkarje leta 2020. Za najboljšo odbojkarico je bila izbrana Eva Mori (Ilbank), za najboljšega odbojkarja pa Klemen Čebulj (Asseco Resovia). OZS je glasovanje, skozi katerega je svoje glasove oddalo 1587 ljubiteljev odbojke, izvedla preko svoje spletne strani, preostalo polovico glasov je prispeval Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije.

Po seštevku vseh glasov je bila za najboljšo odbojkarico leta 2020 izbrana kapetanka slovenske izbrane vrste Eva Mori, na drugo mesto se je uvrstila reprezentančna srednja blokerka Saša Planinšec, na tretjega pa reprezentančna sprejemalka Lana Ščuka.


Zelo vesela in ponosna, da tudi drugi vidijo, da je moj trud poplačan


Eva Mori je bila najboljša med odbojkaricami. FOTO: Press Release
Eva Mori je bila najboljša med odbojkaricami. FOTO: Press Release
»Hvala lepa vsem za glasove. Sem zelo, zelo vesela in ponosna, da tudi drugi vidijo, da je moj trud poplačan, tako da še enkrat hvala vsem in lepe praznike,« je bila svojega prvega naziva vesela Eva Mori. Pred njo so bile za najboljšo odbojkarico leta izbrane Tina Grudina, Iza Mlakar (dvakrat) in Saša Planinšec.

Naziv najboljšega odbojkarja leta ostaja v rokah reprezentančnega sprejemalca Klemna Čebulja, ki je največ glasov osvojil že lani. Na drugem mestu je srednji bloker izbrane vrste Jan Kozamernik, na tretjem pa podajalec Dejan Vinčić.

»Zelo sem vesel, da sem bil drugo leto zaporedoma izbran za najboljšega odbojkarja Slovenije in v velik ponos mi je, da lahko prejmem ta naziv. Zagotovo je to še dodatna motivacija za treninge in moje delo, ki ga vlagam v šport, v odbojko. Hvala vsem, ki so glasovali zame,« je po razglasitvi najboljših dejal Klemen Čebulj. Leta 2016, 2017 in 2018 je naziv najboljšega odbojkarja leta pripadel kapetanu slovenske izbrane vrste Tinetu Urnautu.


V odbojki na mivki najboljša Tjaša Kotnik in Vid Jakopin


Prvič doslej je OZS izbrala tudi najboljša odbojkarja na mivki. Pri dekletih je naziv pripadel Tjaši Kotnik, združeni glasovi ljubiteljev odbojke na mivki in Strokovnega sveta OZS so na drugo mesto postavili Tajdo Lovšin, na tretjega pa Lano Žužek. Pri moških je najboljši odbojkar na mivki postal Vid Jakopin, na drugem mestu po številu zbranih glasov je Nejc Zemljak, na tretjem pa Tadej Boženk.

Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije je izbral tudi najboljša trenerja leta 2020. Najboljši trener ženske ekipe je drugo leto zapovrstjo postal Gregor Rozman, ki je v prejšnji sezoni vodil Calcit Volley, najboljši trener moške ekipe pa Matija Pleško (ACH Volley), ki je to priznanje prav tako prejel že za leto 2019.

Preberite še:

Komentarji: