Največjo državo na svetu čaka slovenski napad

Veliko nogometa za mundial, Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta na trnih, saj bodo predstavili traso Toura 2022.
Fotografija: Jasmin Kurtić gre danes za mundial v vojno z Rusi. FOTO: Darrin Zammit Lupi/Reuters
Odpri galerijo
Jasmin Kurtić gre danes za mundial v vojno z Rusi. FOTO: Darrin Zammit Lupi/Reuters

S športnimi dogodki v tem tednu se še ne bomo spočili od napornega konca preteklih sedmih dni, ki so jih zaznamovali ključni dvoboji v kvalifikacijah za svetovno nogometno prvenstvo naslednjega leta v Katarju. Tako se bo danes in jutri iskrilo na obračunih za točke, ki peljejo na Arabski polotok. V ospredju bodo tekme med Hrvaško in Slovaško v slovenski skupini, Norveško in Črno goro, Severno Makedonijo in Nemčijo, v isti skupini J med Romunijo in Armenijo (drevi) ter v torek med Albanijo in Poljsko, Švedsko in Grčijo, Ukrajino in BiH ter Dansko in Avstrijo.

Slovenija je v bojih za katarski mundial na Malti zmagala, danes ob 20.45 jo v Mariboru čaka vnovičen obračun z Rusijo. Ta je največja država na svetu, a varovanci Matjaža Keka bodo morali biti neizprosni v boju za tri zelo pomembne točke. Tudi slovenska vrsta do 21 let bo na igrišču, v kvalifikacijah za EP 2023 jo ob 18.30 v Elbasanu čaka Albanija. V ligi ABA bo v 3. kolu (18.00) Cedevita Olimpija želela biti grenak napitek za beograjski FMP.
 

Večni, nesmrtni derbi


V torek, 12. oktobra, bo iz domačih logov najbolj donelo v Podmežakli. Če je večni derbi dvoboj nogometašev Olimpije in Maribora, kaj je potem obračun hokejistov Jesenic in Olimpije? Kar nesmrtni derbi, tokrat se bodo železarji in zeleno-beli ob 19. uri na Gorenjskem udarili za točke državnega prvenstva.

Ta torek bo v znamenju hokejskega derbija med Jesenicami in Olimpijo za točke državnega prvenstva. FOTO: Jože Suhadolnik
Ta torek bo v znamenju hokejskega derbija med Jesenicami in Olimpijo za točke državnega prvenstva. FOTO: Jože Suhadolnik

 

Dan O za odbojko


Sreda, 13. oktobra, bo za Slovenijo odbojkarska. Za igralke Calcit Volleyja bo odločilna, saj morajo v Kamniku ob 20. uri v povratni tekmi 2. kola kvalifikacij za ligo prvakinj nadomestiti zaostanek z 1:3 z uvodne tekme proti ukrajinski vrsti Prometej iz Dnipra. V srednjeevropski ligi pa se bosta preizkusila državni prvak Merkur Maribor, ob 16. uri gostuje pri vrsti VKP Bratislava, in ACH Volley, ob 19.00 oranžne zmaje sprejema Union Raiffeisen Waldviertel.
 

Predstavitev naslednjega Toura


Kolesarstvo še ne počiva. V četrtek, 14. oktobra, bo v Parizu predstavitev trase za dirko po Franciji v letu 2022. Tadej Pogačar in Primož Roglič sta že na trnih, Tour de France se bo naslednjega leta začel v ... No, saj to že vemo, francoska pentlja štarta 1. julija v Københavnu, na Danskem bodo uvodne tri etape.

Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta v četrtek izvedela, kam ju na naslednjem Touru vodi pot. FOTO: Michael Steele/AFP
Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta v četrtek izvedela, kam ju na naslednjem Touru vodi pot. FOTO: Michael Steele/AFP

 

Petek, dan za hokejski metek


Petek je dan za metek. Tudi če je to 15. oktober. Streljati bodo morali (na vrata) za zmago tudi hokejisti SŽ Olimpije, ki bodo v elitni ICEHL ob 19.15 izzivali črna krila iz Linza. In to na avstrijskih tleh.
 

Sobota dan za Mursko


Če je petek dan za metek, kaj je potem sobota? Murska, namreč, Mura bo v 13. kolu prve slovenske nogometne lige ob 17. uri gostila Aluminij. In, ne pozabimo, klub iz Murske Sobote je državni prvak.
 

Škatlica s češnjami v Ljubljani


Nedelja, 17. oktobra, v 1. SNL prinaša prihod Krasa v Ljubljano. Olimpija ob 20.15 gosti klub z najslajšim imenom na svetu, CherryBox 24 Tabor iz Sežane. Vodilni Koper (17) gostuje v Domžalah. V ligi ABA Krka (17) gosti nekoč slavni Zadar, košarkarji Olimpije ob 21. uri gostujejo pri Crveni zvezdi. Zeleno-beli v hokeju, liga ICEHL, pričakujejo Orle iz Znojmega (18), v alpski ligi gredo Jesenice v Gardeno (18.30). Tim Gajser bo na VN Španije v motokrosu lovil nove točke za ubranitev naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP, v rokometni ligi prvakinj pa bo Krim Mercator v 4. kolu ob 16. uri gostil Metz.

Komentarji: