Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Nemci v slovenski skupini do prve zmage, zanesljivi tudi Poljaki

Nemška odbojkarska reprezentanca je v 2. kolu skupinskega dela svetovnega prvenstva, ki ga gostita Slovenija in Poljska, pričakovano prišla do prve zmage.
Moritz Karlitzek (desno) zaključuje nemški napad na obračunu s Kamerunom v dvorani Stožice. FOTO: Jure Makovec/AFP
Moritz Karlitzek (desno) zaključuje nemški napad na obračunu s Kamerunom v dvorani Stožice. FOTO: Jure Makovec/AFP
Š. R., STA
28. 8. 2022 | 20:12
28. 8. 2022 | 23:31
2:06

Nemci so s 3:0 premagali Kamerun, točkovno najboljši je bil Moritz Reichert s 15 točkami, in ima v skupini D tri točke. S petimi vodi Francija, ki je s 3:2 premagala Slovenijo, ta je pri štirih točkah. Zadnji tekmi v tej skupini bosta v torek, ko bo Francija igrala proti Kamerunu (17.30), Slovenija pa proti Nemčiji (20.30).

V Ljubljani je v nedeljo v skupini B Kuba premagala Katar s 3:1, Brazilija pa doslej neporaženo Japonsko s 3:0. Pri tem so Brazilci prvi s petimi točkami, Kubanci pa drugi s štirimi. V torek bodo Brazilci igrali s Katarci, Japonci pa s Kubanci. V skupini C v Katovicah so Američani s 3:0 odpravili Bolgare in jim zadali še drugi poraz, Poljska pa je prav tako gladko s 3:0 premagala Mehiko. Američani in Poljaki so po dveh zmagah na vrhu skupine, v torek pa se bodo merili med sabo za prvo mesto.
V nadaljevanje prvenstva se iz vsake skupine prebijeta po dve najboljši ekipi, prav tako pa tudi štiri najboljše tretjeuvrščene. V ponedeljek bodo 2. kolo igrali v skupinah A, E in F. V Katovicah bosta v skupini A tekmi Srbija – Portoriko in Ukrajina – Tunizija, v Ljubljani pa v skupini E Kanada – Kitajska in Italija – Turčija, v skupini F pa Argentina – Nizozemska in Iran – Egipt.

V nadaljevanje prvenstva se iz vsake skupine prebijeta po dve najboljši ekipi, prav tako pa tudi štiri najboljše tretjeuvrščene.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine