Neustrašna Ema je trdno odločena poravnati račun iz Zagreba

Mlada slovenska boksarka Ema Kozin se bo jutri še drugič pomerila z Mehičanko Irais Hernandez.
Fotografija: Ema Kozin (levo) bo jutri še drugič v dobrem mesecu dni prekrižala pesti s strahovito Mehičanko Irais Hernandez (desno). FOTO: Roman ŠŠipić
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) bo jutri še drugič v dobrem mesecu dni prekrižala pesti s strahovito Mehičanko Irais Hernandez (desno). FOTO: Roman ŠŠipić

Ljubljana – Rudolf Pavlin in Mirko Skoko, trener in menedžer najuspešnejše slovenske boksarke Eme Kozin, sta po prvem dvoboju njune varovanke z Mehičanko Irais Hernandez pred dobrim mesecem dni v Zagrebu kar pihala od jeze zaradi neenotnega točkovanja sodnikov. Prepričana, da bi morala Ema zmagati, se nikakor nista mogla sprijazniti z neodločenim izidom s 96:95, 95:95 in 93:97.

Že v zagrebški Areni sta tako Pavlin kot Skoko zahtevala povratni obračun in se hitro dogovorila zanj. Tako bosta Kozinova (14 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid, brez poraza) in Hernandezova (2 zmagi, 2 s k. o., 2 neodločena izida, 1 poraz) že jutri zvečer znova prekrižali pesti, za šampionski pas združenja WIBA v supersrednji kategoriji pa se bosta tokrat udarili v Münchnu.
 

Z nekoliko drugačno taktiko


Za drugi medsebojni dvoboj sta s Pavlinom skovala nekoliko drugačno taktiko. »Že na samem začetku jo bom poskusila prisiliti, da bo boksala drugače, kot je vajena. Izkoriščala bom svojo hitrost in jo skušala presenetiti s pritiskom. Jaz bom tista, ki bo vodila borbo,« je 19-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi v münchenski dvorani Technikum trdno odločena narekovati ritem, ki mu izkušena Mehičanka ne bo mogla slediti.

Kozinova verjame, da bo tokrat ring zapustila kot zmagovalka, pa naj bo Hernandezova še tako strahovita, kakor se glasi njen vzdevek. Optimizem ji vliva tudi novi kondicijski trener Tadej Černoš, ki je po prvem dvoboju z Irais okrepil njeno ekipo. »Ker se po vrnitvi iz Zagreba nisem počutila najbolje, smo opravili krvno analizo, ki je pokazala, da moja krvna slika ni najboljša. Imela sem namreč nizko raven železa in povišano stopnjo stresnega hormona kortizola,« je zaupala najmlajša profesionalna svetovna prvakinja, ki ji je trener Pavlin zaradi slabših izvidov namenil nekaj več počitka kot običajno.

Za nameček ji je nato odredil tudi nekoliko lažje priprave in manj sparingov. V pičlih dveh tednih se je Emino stanje bistveno izboljšalo, tako da se zdaj počuti svežo kot že dolgo ne. »Močnejša sem, bolj spočita in s tem tudi bolj osredotočena,« je razkrila študentka finančne matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, ki bo zadovoljna, če bo pokazala, kar zna. Kot je večkrat ponovila, bo naredila vse za zmago, razpleta pa ni želela napovedati. »Veste, v boksu se lahko kaj postavi na glavo …«
 

V Münchnu tudi Denis Simčič


Naključje je hotelo, da bo na isti prireditvi boksal tudi Denis Simčič (31 zmag, 17 s k. o., 1 neodločen izid, 3 porazi), ki se v ring vrača po dveletnem premoru. »Špartanec«, kakor so nadeli vzdevek 37-letnemu Slovencu, se bo v Münchnu pomeril s Čehom Rudolfom Murkom (3 zmage, 3 s k. o., 2 neodločena izida, 86 porazov). To bo njun drugi medsebojni obračun po letu 2004, ko je bil Simčič prepričljivo boljši po točkah. Za tokratni dvoboj Denis napoveduje zmago z nokavtom.

Komentarji: