Za zajtrk Slovenci snedli tunizijsko sladico, naslednja bo turška

Reprezentanca Gheorgheja Cretuja je na prvi tekmi kvalifikacijskega turnirja za OI brez težav s 3:0 premagala Tunizijo. Klemen Čebulj 15 točk. Poraz Srbije.
Fotografija: Slovenci so ohranili dobro formo z evropskega prvenstva. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP
Odpri galerijo
Slovenci so ohranili dobro formo z evropskega prvenstva. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Tokiu z zanesljivo zmago začela kvalifikacijski turnir za olimpijske igre leta 2024 v Parizu. Tunizijo je brez težav premagala s 3:0 (20, 18, 21).

Varovanci Gheorgheja Cretuja, ki so z izjemo same končnice tretjega niza, ko je Uroš Planinšič na mestu organizatorja igre zamenjal Dejana Vinčića, Nik Mujanović na korektorju Roka Možiča, Sašo Štalekar pa na bloku Alena Pajenka, igrali z najboljšo možno postavo, niso bili niti enkrat v položaju, ko bi lahko pomislili, da tekme ne bi dobili.

Ves čas so nadzorovali položaj, daljših slabših obdobij niso imeli. Tunizijci so bili enakovredni le do izida 15:15 v prvem nizu, nato pa so Slovenci po servisih Jana Kozamernika prišli do štirih točk prednosti in se niso več zaustavili.

Kapetan Tine Urnaut je znal motivirati soigralce. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP
Kapetan Tine Urnaut je znal motivirati soigralce. FOTO: Kazuhiro Nogi/AFP

Drugi in tretji niz so rešili že prej. V drugem so z dobrimi servisi povedli s 15:8, v tretjem po dveh asih Možiča s 15:10, do konca pa niso dovolili, da bi se tekmeci resneje približali, tekmo je z blokom končal Štalekar.

Slovencem ni bilo niti treba pokazati vsega znanja, da so na tretjem medsebojnem obračunu prišli do tretje gladke zmage. Dober sprejem jim je zagotavljal učinkovite napade, tudi pri preostalih elementih so bili dovolj dobri, da se jim niti za trenutek ni bilo treba bati za zmago.

Najučinkovitejši v slovenski vrsti je bil Klemen Čebulj, dosegel je 15 točk, od tega tri z asi. V nedeljo bo Slovenija v drugem krogu turnirja igrala s Turčijo, ki je za začetek presenetila favorite iz Srbije. Turki bodo zelo nevarni, vodi jih nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani in so Slovencem že povzročali hude težave na euru.

Izidi:

Slovenija – Tunizija 3:0

Srbija – Turčija 1:3

ZDA – Egipt (9.00)

Japonska – Finska (12.25)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: