Ogier spet v boju za naslov

Sebastien Ogier v skupnem seštevku SP prehitel Estonca Tänaka. Do konca sezone še dve dirki.
Fotografija: Sebastien Ogier in njegov sovoznik Julien Ingrassia sta se takole na strehi svojega forda veselila četrte letošnje zmage v svetovnem prvenstvu. FOTO: Geoff Caddick/AFP
Odpri galerijo
Sebastien Ogier in njegov sovoznik Julien Ingrassia sta se takole na strehi svojega forda veselila četrte letošnje zmage v svetovnem prvenstvu. FOTO: Geoff Caddick/AFP

Francoski dirkač v reliju Sebastien Ogier je zmagovalec preizkušnje za svetovno prvenstvo po Walesu. To je njegova četrta letošnja zmaga, v skupnem seštevku pa je Ogier (182) prehitel Estonca Otta Tänaka (168). Vrh v prvenstvu dve dirki pred koncem sezone drži Belgijec Thierry Neuville, ki v Walesu – tudi zaradi zdrsa s ceste – ni zmogel višje od petega mesta. Ogierja od Neuvilla zdaj loči zgolj sedem točk. 

V Walesu si je drugo mesto privozil Finec Jari-Matti Latvala, tretji pa je bil njegov rojak in sotekmovalec v moštvu Toyote Esapekka Lappi. Do polovice valižanskega relija je bilo videti, da je četrti zaporedni letošnji zmagi najbližje Tänak, a po popoldanskem delu druge etape je na vrhu pristal svetovni prvak Ogier, Tänak pa se je od Otoka poslovil z odstopom. Vanj ga je prislila okvara hladilnika v dirkalniku, ki ga je Estonec poškodoval po enem od skokov na cesti.

»Bil je odličen konec tedna, napet boj. V gozdu je bilo težko ostati spredaj, ampak menim, da smo dosegli odličen čas, prav tako potem na asfaltu, podlagi, ki mi je všeč,« je dejal zadovoljni Ogier, ki se je s peto zmago v Walesu vpisal v zgodovino kot najboljši dirkač na tem prizorišču.

Med konstruktorji vodi Toyota s 317 točkami, drugi je Hyundai z 297, tretji pa M-Sport Ford z 273. Naslednja preizkušnja bo zadnji konec tedna v mesecu, gostila ga bo Katalonija, finale sezone pa bo gostila Avstralija.
 

Komentarji: