Pacquiao po novem uspehu brez ovinkarjenja izzval Mayweatherja

Filipinski boksarski šampion Manny Pacquiao pri 40 letih premagal tudi Američana Adriena Bronerja.
Fotografija: Filipinski narodni heroj Manny Pacquiao (desno) je prepričljivo po točkah premagal tudi Američana Adriena Bronerja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Filipinski narodni heroj Manny Pacquiao (desno) je prepričljivo po točkah premagal tudi Američana Adriena Bronerja. FOTO: AFP

Las Vegas – Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao je dokazal, da še zdaleč ni za staro šaro. V lasvegaški dvorani MGM Grand je namreč danes ponoči pri 40 letih po soglasni sodniški odločitvi - s 116:112, 117:111 in 116:112 po točkah - premagal enajst let mlajšega Američana Adriena Bronerja in se ovenčal z naslovom svetovnega prvaka v velterski kategoriji (do 66,678 kg) po različici WBA.

»Že pred dvobojem sem izjavil, da z menoj še ni konec. Manny Pacquiao je še zmeraj tu. To sem dokazal že v prejšnjem obračunu (z zmago z nokavtom nad Argentincem Lucasom Matthyssom) in to sem dokazal tudi tokrat,« se je 40-letni Filipinec veselil že svoje 61. profesionalne zmage (v statistiki ima še dva neodločena izida in sedem porazov). Broner je po 33 zmagah in enem remiju doživel četrti poraz.

A Pacquiao, edini boksar, ki si je šampionske pasove izbojeval v osmih različnih težnostnih kategorijah, se s tem še ne namerava zadovoljiti. Želi si povratni dvoboj z neporaženim ameriškim asom Floydom Mayweatherjem (50 zmag, 27 s k. o.), s katerim je po točkah izgubil leta 2015. "Povejte Floydu, naj se vrne v ring, da se še enkrat pomeriva. Nared sem za revanšo!" je poudaril filipinski narodni heroj, ki je za nov uspeh prejel deset milijonov dolarjev. Broner se bo tolažil s poltretjim milijonom ameriških »zelencev«.

Komentarji: