Pacquiao si je za spektakel v Las Vegasu izbral nekdanjega Zavčevega tekmeca

Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao se bo 20. julija pomeril z Američanom Keithom Thurmanom.
Fotografija: Manny Pacquiao (desno) je s prepričljivo januarsko zmago nad Adrienom Bronerjem dokazal, da še zdaleč ni za staro šaro. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Manny Pacquiao (desno) je s prepričljivo januarsko zmago nad Adrienom Bronerjem dokazal, da še zdaleč ni za staro šaro. FOTO: USA Today Sports

Ljubljana – Čeprav filipinski heroj Manny Pacquiao (61 zmag, 39 s k. o., 2 neodločena izida, 7 porazov) šteje že 40 let, svojih boksarskih rokavic še ne namerava obesiti na klin. Ravno nasprotno; znova si jih bo nataknil za dvoboj, ki ga bo imel 20. julija v Las Vegasu.

V težko pričakovanem obračunu za superšampionski pas združenja WBA se bo v velterski kategoriji (do 66,678 kg) udaril z neporaženim ameriškim asom Keithom Thurmanom (29 zmag, 22 s k. o.), s katerim je – mimogrede – leta 2013 v Brooklynu boksal tudi ptujski šampion Dejan Zavec, ki je izgubil po soglasni sodniški odločitvi. Vsi trije točkovalci so tedaj zmago s 120:108 prisodili boksarju s Floride.

Keith Thurman (levo) je pred dobrimi šestimi leti premagal tudi Dejana Zavca. FOTO: Miha Šimnovec
Keith Thurman (levo) je pred dobrimi šestimi leti premagal tudi Dejana Zavca. FOTO: Miha Šimnovec


»Letošnje poletje bo nekoliko bolj vroče,« je spektakel v Las Vegasu napovedal Pacquiao in v nadaljevanju razkril, da se je za dvoboj z deset let mlajšim Američanom, ki je po njegovem eden od najbolj vsestranskih boksarjev na svetu, odločil, ker mu je bilo všeč, kako je ta pred dvema letoma boksal z rojakom Dannyjem Garcio (35 zmag, 21 s k. o., 2 poraza). »Menim, da bi mi znal Keithov slog ustrezati, zato verjamem, da bova prikazala razburljiv obračun in pripravila veličasten večer,« je prepričan 40-letni Filipinec.

Thurman je priznal, da si je že od nekdaj želel boksati z legendarnim Pacquiaom. Za dvoboj z njim bi se odpravil tudi na Filipine, če bi bilo treba. »Seveda Manny ne boksa več tako, kot se je, denimo, pred desetimi leti, toda za svojo starost je še vedno izjemno hiter in močan. To je navsezadnje dokazal tudi z januarsko prepričljivo zmago nad Adrienom Bronerjem (33 zmag, 24 s k. o., 1 neodločen izid, 4 porazi),« se obračuna s »Pac Manom« že veseli 30-letni Američan.

 

Komentarji: