Peter Kauzer: Očitno sem nekomu trn v peti

Nenavadni odzivi sodnikov na Kauzerjev polfinale na prvenstvu stare celine. Prisodili so mu 100 kazenskih sekund.
Fotografija: Peter Kauzer je razočaran in jezen zapustil Francijo. FOTO: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije
Odpri galerijo
Peter Kauzer je razočaran in jezen zapustil Francijo. FOTO: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije

Slovenski slalomisti na dijih vodah so prizorišče evropskega prvenstva v Franciji zapustili z grenkim priokusom. Kljub uspešni beri – kanuist Benjamin Savšek je postal evropski prvak, enak naziv si je priboril z ekipo, kajakaši pa so bili moštveno srebrni – je finiš tekmovanja prinesel cmok v grlu za slovensko reprezentanco, saj je branilec lovorike med kajakaši Peter Kauzer obstal v polfinalu zaradi nenavadnih sodniških odzivov. Prisodili so mu sto kazenskih sekund.

Olimpijski podprvak je s progo opravil odlično. Zasedel bi tretje mesto in bi bil na dobri poti do svoje pete kolajne na posamičnih tekmah na evropskih prvenstvih. A njegovo zadovoljstvo ob pogledu na semafor ni trajalo dolgo. Naenkrat se je namreč ob njegovem imenu pojavila zvezdica, kar je pomenilo pritožbo ene od reprezentanc. Pritožba je veljala za 15. vratca, pozneje pa se je izkazalo, da je Hrastničan napačno prevozil 16. in 18. vratca, s čimer pa se ni strinjal. Vendar pa pritožba trenerja Boruta Javornika za razliko od moštvene tekme, ki je Sloveniji zagotovila kolajno, tokrat ni bila uspešna.
 

Hrastničan kritičen: Črne pike za kajakaštvo


"Očitno sem nekomu trn v peti. Zelo nerad iščem razloge za neuspehe drugod, sodniških odločitev vsaj v zadnjem času ne komentiram, toda tokrat jih moram, saj menim, da se mi je zgodila krivica. Motijo me dvojna merila. Vsi vozimo na meji, a kaznovali so le mene. Pa še zmotili so se v tipkanju, prisodili so mi napako na napačnih vratcih. Sodnik pri vratcih me ni kaznoval, nato pa so po pregledu posnetka našli dve napaki, čeprav so kamero povsem napačno postavljene. To je smešno, naš šport s takimi stvarmi izgublja in pridobiva črne pike," je bil besen izkušeni Hrastničan.

"Bilo je blizu, ampak tako se zdaj v kajaku vozi. Veliko se krajša linije. Problem je, da nekateri, ki so ves čas na meji, ne dobivajo kazni, tisti, ki večinoma nismo, pa jih prejemamo," je dejal 35-letnik, ki je v Pauu prišel ubraniti lanski naslov iz Prage. Moštveno srebro ga tokrat ni zadovoljilo, prav tako mu ni v tolažbo to, da je bil na progi hiter, saj njegov dosežek ni bil nagrajen z uspehom. Tolažil se je s tem, da slab začetek verjetno prinaša dober konec.

V boju za finale sta bila neuspešna tudi Niko Testen (20. mesto) in Martin Srabotnik (25.).

Komentarji: