Po Conorju se je lotil še njegovih trenerjev

Ruski (roko)borec Habib Nurmagomedov po zmagi nad Ircem Conorjem McGregorjem popolnoma izgubil živce.
Fotografija: Ruski borec Habib Nurmagomedov je v četrti rundi z davljenjem prisilil k vdaji Irca Conorja McGregorja, nato pa mu je počil film. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Ruski borec Habib Nurmagomedov je v četrti rundi z davljenjem prisilil k vdaji Irca Conorja McGregorja, nato pa mu je počil film. FOTO: AFP

Spektakularen obračun v mešanih borilnih športih (MMA), ki sta ga včeraj v razprodani lasvegaški areni T-Mobile prikazala Rus Habib Nurmagomedov in Irec Conor McGregor, se je sprevrgel v enega največjih škandalov združenja UFC. Potem ko je Orel, kar je vzdevek 30-letnega (roko)borca iz Dagestana, po treh minutah in treh sekundah četrte runde unovčil boljšo tehnično podkovanost v borbi na tleh ter z davljenjem prisilil k vdaji razvpitega Irca, je popolnoma izgubil nadzor nad seboj.

Namesto da bi proslavljal zasluženo zmago in ubranitev naslova svetovnega prvaka v lahki kategoriji (do 70 kg), je tekmecu zabrusil nekaj krepkih, nato preskočil ograjo kletke in hotel obračunati še z ljudmi iz Conorjevega tabora. Podivjanega Rusa so zaustavili šele varnostniki. A s tem obračunavanja še ni bilo konec. Medtem je eden od Habibovih spremljevalcev preplezal ograjo in od zadaj udaril razvpitega Irca, tako da se je pretep in prerivanje nadaljevalo še v kletki.

Minilo je precej časa, preden so se vroče strasti le pomirile. McGregor, ki je doživel četrti poraz v MMA (ima tudi 21 zmag, 19 s k. o.), je v spremstvu svojih mož – še pred uradno razglasitvijo – odkorakal v slačilnico, izjave sprva ni dal niti neporaženi Nurmagomedov (27 zmag, 17 s k. o.). Glede na to, da je lasvegaška policija aretirala tri može iz ruskega štaba (ki jih je že spustila na prostost), lahko kazen upravičeno pričakuje tudi Habib. Na to, da ga je Conor izzival pred dvobojem in s provokacijami pogosto prestopil mejo dobrega okusa, se ne more izgovarjati. Takšnega škandala si preprosto ne bi smel privoščiti! Ko je čez čas le spoznal, kaj je zagrešil, se je začel opravičevati za izgubo razsodnosti.


Tudi sam iz mesa in krvi


»Rad bi se opravičil nevadski športni komisiji. Nisem se predstavil v najlepši luči, a na koncu koncev sem tudi sam iz mesa in krvi. Conor je žalil mojo vero, domovino, očeta. Prišel je v Brooklyn, napadel avtobus in skoraj ubil dva človeka. Zakaj zdaj vsi govorijo le o tem, da sem preskočil kletko? Tega ne razumem,« se je čudil Nurmagomedov.

»Oče me je učil, da moram biti spoštljiv. To je šport, v katerem vlada medsebojno spoštovanje. Ne moreš kar tako grdo govoriti o religijah in narodih. Meni vera in domovina pomenita ogromno. Malo prej me je poklical Vladimir Putin, mi čestital in rekel, da je ponosen name,« je 30-letni Rus poskušal opravičiti svoje dejanje, a ve, da mu bo oče, ko se bo vrnil domov, prisolil zaušnico.

Čeprav so Nurmagomedovi ljudje napadli McGregorja, jih 30-letni Irec ne bo tožil. »Za to, kar se je dogajalo po obračunu, mu je vseeno. Razočaran je le zaradi poraza,« je zaupal Dana White, ki se seveda kot prvi mož združenja UFC ne bi branil povratnega dvoboja. Da je ta mogoč, je že včeraj nakazal McGregor, ko je na družbenem omrežju twitter čivknil, da se že veseli revanše.

 

Komentarji: