Po izjemnem zasuku v pokalni finale še Kamničanke (VIDEO)

Peto zaporedno pokalno lovoriko bodo jutri (17) v Kanalu lovile odbojkarice Nove KBM Branik.
Fotografija: Veselje Kamničank po velikem preobratu je bilo nepopisno. FOTO: Klemen Brumec
Odpri galerijo
Veselje Kamničank po velikem preobratu je bilo nepopisno. FOTO: Klemen Brumec

Kanal – Nova KBM Branik in Calcit Volley sta vnovič finalista ženskega odbojkarskega pokala Slovenije. Če je bilo za branilke lovorike Mariborčanke, ki lovijo peto zaporedno krono, skorajda samoumevno, da bodo brez težav odpravile drugo zasedbo Calcita, pa prva kamniška ekipa ni bila v vlogi favorita v polfinalnem derbiju z domačo zasedbo GEN-I Volleyja, ki je v tej sezoni res visoko ambiciozna in močno okrepljena. Goričanke so vodile že z 2:0 v nizih, v drugem so tekmice nadigrale s kar 25:12, kar pa varovankam Gregorja Rozmana ni zlomilo peruti, temveč so zrežirale popoln preobrat in se v podaljšku skrajšanega petega niza po pravi srhljivki in tretji zaključni žogi vendarle veselile zmage, s katero so se Primorkam maščevale za ligaški poraz.


29 točk Lane Ščuka premalo


Trener GEN-I Volleyja Vasja Samec Lipicer ni računal na zadnjo okrepitev, kar 192 centimetrov visoko hrvaško korektorko Isabel Kovačić, hčerko nekdanjega centra košarkarske Olimpije Emilia Kovačića. V svoji vrsti je imel izjemno razigrano sprejemalko Lano Ščuka, ki je prispevala kar 29 točk (izkušena Tina Lipicer Samec jih je dodala 19 in Tina Grudina 11, vse tri so nekdanje igralke Calcita), medtem ko so bile na drugi strani mreže točke dosti bolj enakomerno porazdeljene, vseh pet napadalk jih je prispevalo med 11 in 15, od tega Tina Kaker šest z bloki in Katja Mihalinec pet s servisi. Finale bo v nedeljo ob 17. uri, po njem bo ob 20. uri še zaključno dejanje v moški konkurenci.


Finale pred finalom


»Že pred dvema tednoma sem napovedal, da bo to finale pred finalom, saj sem vedel, na kakšni ravni lahko igrajo Kamničanke. Že proti koncu drugega niza so začele izjemno dobro izvajati začetne udarce in kadar servirajo tako, se lahko malokdo kosa z njimi. Že v ligaškem medsebojnem obračunu so začele prav tako napadati s servisom, a so si privoščile dvajset napak, zato smo gladko zmagali. Tokrat se jim je izšlo,« je priznal trener GEN-I Volleyja Vasja Lipicer Samec. Njegov kolega na kamniški poti Gregor Rozman pa je dodal: »Potrebovali smo le iskrico, premik v glavi, da lahko zmagamo. Bilo je izjemno težko, saj je bila Lana Ščuka v prvih dveh nizih domala neustavljiva. Nismo imeli rešitve zanjo in če bi nadaljevala v takem ritmu, bi se nam slabo pisalo. Toda punce so verjele do zadnjega in tudi po trikratnem izenačenju v zadnjem nizu izvlekle še zadnje atome moči za zmago.«


GEN-I VOLLEY : CALCIT VOLLEY 2:3 (21, 12, -23, -20, -15)


GEN-I Volley: Perić 2, Lucas 5, Velikonja Grbac 1, Lipicer Samec 19, Zampedri (L), Grudina 11, Ščuka 29 – prva postava; Ferlinc 6, Zbičajnik 3, Kolbl, P. Blažič 4; Kovačić, T. Blažič (L) in Zaplotnik niso igrale; Calcit Volley: Kotnik 11, Mihalinec 15, Pogačar 4, Kostić 13, Janežič (L), Charuk 15, Kaker 14 – prva postava; Valenčič, P. Marušič 1, Š. Marušič, Zorman.


NOVA KBM BRANIK : CALCIT VOLLEY II 3:0 (9, 17, 8)


Nova KBM Branik: Mlakar 15, Kaučič 5, Bezsonova 9, Najdič 3, Sobočan 3, Pintar 15, Blagne (L) – prva postava; Bračko 1, Kočar, Lorber Fijok 2; Dobaj (L) in Kramberger nista igrali; Calcit Volley II: Krašovec 2, Špoljarič (L), Lužovec 1, Žužek, Zatkovič 8, Sitar 1, M. Jerala 1 – prva postava; Javornik, Bošeska; Topič, Šeme, Juhanr, T. Gojak in A. Gojak (L) niso igrale.

Preberite še:

Komentarji: