Po Niku se je od olimpijskih kvalifikacij poslovila še Vida (VIDEO)

Varovanka Dejana Zavca prepričljivo po točkah izgubila z Ukrajinko Julijo Ciplakovo.
Fotografija: Niti Dejan Zavec ni mogel preprečiti poraza Vide Rudolf. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Niti Dejan Zavec ni mogel preprečiti poraza Vide Rudolf. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – V Londonu se še naprej normalno – kot da ne bi ves svet trepetal pred novim koronavirusom – odvija evropski kvalifikacijski turnir v boksu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Od tekmovanja sta se na žalost poslovila že oba slovenska borca.

Potem ko je včeraj tesen poraz z 2:3 doživel obetavni Nik Nikolov Veber (do 57 kg), je danes v enaki težnostni kategoriji v ženski konkurenci izgubila še Vida Rudolf. Izolanka, sicer varovanka ptujskega šampiona Dejana Zavca, ki jo je uradni napovedovalec predstavil kot Slovakinjo, je morala v svojem uvodnem dvoboju v londonski areni Copper Box priznati premoč izkušen(ejš)i Ukrajinki Juliji Ciplakovi.


Boksarka iz Harkova, ki bo 22. aprila dopolnila že 38 let, se je po obračunu, v katerem sta šli obe od začetka na polno – brez preračunavanja, veselila prepričljive zmage po točkah s 5:0. Ciplakova je na ta način unovčila vrhunsko pripravljenost, s pomočjo katere si je pred poldrugim mesecem izbojevala lovoriko na močnem turnirju svetovne zveze (AIBA) v Sofiji.

 

Preberite še:

Komentarji: