»Schumijev« zdravnik: Čudežev ne morem delati!

»Ne jaz ne moja ekipa ne izvajava eksperimentov. To je gnusen izraz, ki ni skladen z resnim medicinskim besednjakom.«
Fotografija: Michael Schumacher je prestal napredno terapijo z matičnimi celicami. FOTO: Mark Horsburgh/Reuters
Odpri galerijo
Michael Schumacher je prestal napredno terapijo z matičnimi celicami. FOTO: Mark Horsburgh/Reuters

Pariz – Sredi septembra so iz pariške bolnišnice Georges Pompidou, kamor so že tretjič letos prepeljali nekdanjega serijskega šampiona v formuli 1 Michaela Schumacherja, prišle prve zares spodbudne novice po nezgodi, ki jo je Nemec doživel med božično-novoletnimi prazniki leta 2013 na smučanju v Francoskih Alpah. Ena od medicinskih sester je namreč potrdila, da je bil Schumi po napredni terapiji z matičnimi celicami pri zavesti.

Te dni pa se je javno oglasil zdravnik, ki je terapijo izvajal, njen pionir Philippe Menasche. Kategorično je zavrnil medijske navedbe, da je na dirkaškem zvezdniku preizkušal eksperimente, obenem pa številne Nemčeve privržence, ki so se z navdušenjem odzvali na spodbudne informacije o njegovem zdravstvenem stanju, prizemljil in zatrdil, da »čudežev ne morem delati«.

»Ne jaz ne moja ekipa ne izvajava eksperimentov. To je gnusen izraz, ki ni skladen z resnim medicinskim besednjakom,« je v izjavi za italijansko La Repubblico jezno poudaril francoski zdravnik in profesor. Schumacher se je sicer v elitni pariški kliniki, kot že obakrat prej, zdravil pod lažnim imenom, bil pa je v oskrbi maloštevilne medicinske ekipe.

Preberite še:

Komentarji: