Škandal zasenčil vrhunski dvoboj (VIDEO)

Rus Habib Nurmagomedov po zmagi nad Conorjem McGregorjem izgubil živce.
Fotografija: Habib Nurmagomedov (zgoraj) je z davljenjem v četrti rundi prisilil k vdaji Conorja McGregorja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Habib Nurmagomedov (zgoraj) je z davljenjem v četrti rundi prisilil k vdaji Conorja McGregorja. FOTO: AFP

Las Vegas - Ruski mojster mešanih borilnih športov Habib Nurmagomedov je ubranil naslov svetovnega prvaka združenja UFC v lahki kategoriji (do 70 kg), potem ko je v četrti rundi z davljenjem prisilil k vdaji irskega zvezdnika Conorja McGregorja.


Šele varnostniki umirili podivjanega Rusa


Kar zadeva sam dvoboj, je zmagal zasluženo, saj je s svojimi rokoborskimi prijemi večino časa držal tekmeca v podrejenem položaju. Toda po prekinitvi je povsem izgubil živce. Najprej je nekaj kričal na McGregorja, nato na tekmečev trenerski tabor. A to še ni bilo dovolj; preskočil je celo ograjo kletke in se želel spustiti v pretep s Conorjevimi ljudmi, tako da so morali posredovati varnostniki, ki so zatem vendarle umirili podivjanega Rusa.


Lovorika sprva ostala pri prirediteljih


Medtem ko je Nurmagomedov norel zunaj borišča, je nekdo od njegovih trenerjev v kletki od zadaj udaril razvpitega Irca, ki je še preboleval poraz v dvoboju za šampionski pas. Zaradi potez, ki seveda ne sodijo na takšne spektakle, je lovorika sprva ostala pri prirediteljih, ki bodo proučili vse skupaj, nato pa odločili, ali jo bodo kljub vsemu podelili Nurmagomedovu.

Komentarji: