Slobodan Kovač je tudi uradno svoboden

Odbojkarska zveza Slovenije je danes tudi uradno potrdila, kar je bilo že nekaj časa jasno.
Fotografija: Slobodan Kovač je dal že pred časom vedeti, da se na slovenski klopi ne počuti več dobro. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Slobodan Kovač je dal že pred časom vedeti, da se na slovenski klopi ne počuti več dobro. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – Kot se je slutilo že od konca lanskega svetovnega prvenstva in po nekaj težkih besedah na račun reprezentance, Slobodan Kovač ni več selektor slovenske moške odbojkarske izbrane vrste. Dolge tedne je viselo v zraku, kdaj bo to potrdila tudi Odbojkarska zveza Slovenije (OZS), to je storila danes, ko je javno oznanila, da se je s Srbom dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Ekipa je tako tri četrt leta pred domačim evropskim prvenstvom »obglavljena«, nov selektor naj bi bil znan v kratkem.


Pogodba veljavna še letos


»Kovaču smo hvaležni za vse, kar je storil za slovensko odbojko in reprezentanco. Z njim na čelu smo nadaljevali niz odličnih rezultatov iz preteklosti, zmagali v drugi kakovostni skupini svetovne lige, prvič nastopili na svetovnem prvenstvu in se precej povzpeli na evropski in predvsem svetovni lestvici. Na naši klopi je opravil dobro delo. Toda napočil je čas za spremembo in odločili smo se za prekinitev pogodbe, ki je bila sicer veljavna še za letošnje leto,« je pojasnil predsednik OZS Metod Ropret.


Še z nikomer v pogovorih


»Na trgu je nekaj trenerskih imen, ki so za nas vsekakor zanimiva, prepričan pa sem tudi, da je kar nekaj strokovnjakov, ki si želijo sedeti na slovenski klopi. Kljub nekaterim drugačnim namigovanjem bi rad poudaril, da se doslej še nismo pogovarjali z nobenim od kandidatov. Najprej smo namreč želeli rešiti vse stvari s Kovačem, zdaj pa je napočil čas, da poiščemo novega selektorja,« je še dodal Ropret.

Preberite še:

Komentarji: