Slovenci dobili tekmece na SP: Francija, Nemčija in Kamerun

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na današnjem žrebu prvega dela tekmovanja dobila tekmece za drugi nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji.
Fotografija: Slovenski odbojkarji bodo igrali tudi na SP. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji bodo igrali tudi na SP. FOTO: Janek Skarzynski/AFP

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na današnjem žrebu prvega dela tekmovanja dobila tekmece za drugi nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji. V močni skupini D se bo v Ufi pomerila z olimpijskimi prvaki Francozi, Nemci in Kamerunci. Prvenstvo bo na sporedu med 26. avgustom in 11. septembrom prihodnje leto.S Francijo in Nemčijo se je slovenska izbrana vrsta nazadnje pomerila v letošnji ligi narodov. Proti Franciji je v ligaškem delu zmagala s 3:2 v nizih, nato pa izgubila v boju za bron z 0:3. Nemce vodi nekdanji slovenski selektor, Italijan Andrea Giani, v ligi narodov pa je slovenska izbrana vrsta v ligaškem delu izgubila proti Nemcem z 1:3. S Kamerunci, afriškimi podprvaki, se varovanci Alberta Giulianija na uradnih tekmah še niso pomerili.


Slovenija si je nastop v Rusiji zagotovila na EP 2019


Alberto Giuliani. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Alberto Giuliani. FOTO: Janek Skarzynski/AFP
Slovenija si je nastop na prvenstvu v Rusiji zagotovila z osvojeno srebrno kolajno na EP 2019. Varovanci Alberta Giulianija so bili tudi na letošnjem EP srebrni, pred šestimi leti pa so pod vodstvom Gianija prav tako osvojili srebro. Slovenska izbrana vrsta je ob premiernem nastopu na zadnjem SP v Italiji in Bolgariji pred tremi leti zasedla končno 12. mesto. Naslov bo branila Poljska, ki se je znašla v skupini C z ZDA, Mehiko in Bolgarijo. Evropski prvaki Italijani, ki so pred dnevi v finalu ugnali slovensko izbrano vrsto s 3:2 v nizih, bodo igrali v skupini E s Kanado, Turčijo in Kitajsko.

Na prvenstvu, ki bo potekalo v skupno desetih ruskih mestih, bo nastopilo 24 reprezentanc, ki so razdeljene v šest skupin. Po prvem skupinskem delu sledi še drugi, v katerega napreduje 16 najboljših izbranih vrst (od tega tudi štiri najboljše tretjeuvrščene ekipe), ki bodo razdeljene v štiri skupine. Šest reprezentanc (štiri najboljše izbrane vrste v skupini ter dve najboljši drugouvščeni) bo nato odigralo še tretji skupinski del v dveh skupinah s po tremi reprezentancami, med katerimi po dva napredujeta v polfinale in boj za kolajne.

Preberite še:

Komentarji: