Slovenski borki uspešni v Srbiji

Na prireditvi Serbian Battle Championship (SBC) zanesljivi zmagi za Moniko Kučinič in Tajdo Ratajc.
Fotografija: Monika Kučinič je dvignjenih rok zapustila tudi borišče v Odžacih. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Monika Kučinič je dvignjenih rok zapustila tudi borišče v Odžacih. FOTO: Blaž Samec/Delo

Slovenski borki Monika Kučinič in Tajda Ratajc sta uspešno nastopili na prireditvi mešanih borilnih športov (MMA) združenja Serbian Battle Championship (SBC) na prostem pred športnim centrom v Odžacih. Obe sta namreč kletko omenjene srbske organizacije zapustili dvignjenih rok.

Monika Kučinič, ki ima v svoji profesionalni statistiki MMA dve zmagi in en poraz, je v obračunu kategorije do 52 kilogramov po soglasni sodniški odločitvi premagala izkušenejšo Bolgarko Aleksandro Plamenovo Tončevo (2 zmagi, 1 neodločen izid, 3 porazi). »Šampionka je nazaj!« je bil s predstavo svoje varovanke, ki si je za prikazano prislužila številne pohvale, zadovoljen trener Denis Roj.

Tajda Ratajc je nanizala še sedmo zmago zapovrstjo. FOTO: Miha Šimnovec
Tajda Ratajc je nanizala še sedmo zmago zapovrstjo. FOTO: Miha Šimnovec


Do novega uspeha v svojem značilnem slogu


Tajda Ratajc je novo zmago slavila v svojem značilnem slogu. Že v uvodni rundi dvoboja kategorije do 52 kilogramov je namreč z vzvodom na roki prisilila k vdaji Italijanko Annaliso La Bello in ji tako prizadejala še drugi poraz. Za 33-letno Celjanko, ki je svoj čas veliko obetala kot judoistka pri najuspešnejšem slovenskem klubu Z'dežele Sankaku, je bil to že sedmi zaporedni profesionalni uspeh.

»Zahvaljujem se družini in prijateljem, da me razumete in skupaj z mano trpite mojo pot. Vem, da me čaka še ogromno dela,« je sporočila Ratajčeva, ki ima še velike načrte v mešanih borilnih športih.

Preberite še:

Komentarji: