Slovenski odbojkarji za konec skupinskega dela še z Nemci

Slovenska odbojkarska reprezentanca bo v ljubljanskih Stožicah za konec skupinskega dela domačega svetovnega prvenstva odigrala še dvoboj z Nemci.
Fotografija: Z Nemci se bodo slovenski odbojkarji najverjetneje merili za končno 2. mesto v skupini, tudi v primeru osvojitve 3. mesta pa imajo zagotovljeno vlogo vodilnih dveh nosilcev osmine finala. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Z Nemci se bodo slovenski odbojkarji najverjetneje merili za končno 2. mesto v skupini, tudi v primeru osvojitve 3. mesta pa imajo zagotovljeno vlogo vodilnih dveh nosilcev osmine finala. FOTO: Blaž Samec/Delo

V skupini D bo to bržčas obračun za končno drugo mesto, potem ko je Francija z zmagama proti Nemčiji in Sloveniji na dobri
poti do prvega. Varovanci Gheorgheja Crețuja, romunskega stratega na slovenski klopi, so bili v nedeljo blizu zmage proti aktualnim olimpijskim prvakom ter zmagovalcem lige narodov, a so se Francozi v četrtem nizu rešili in nato v petem zanesljivo ugnali slovensko četo.

image_alt
Nemci imajo drugačen sistem igre kot Francozi, smo favoriti

»Štiri nize smo igrali odlično, a vendarle je treba priznati, da so bili Francozi še za odtenek boljši, predvsem pa so imeli več telesne moči,« je po nedeljski poslastici pred več kot 11.000 glasnimi navijači v Stožicah dejal Tonček Štern. Slovenski korektor je na tekmi proti Franciji dosegel 16 točk, prav toliko jih je zbral tudi kapetan Tine Urnaut, dve več pa je vknjižil Klemen Čebulj. Tudi proti Nemčiji bodo morali biti slovenski odbojkarji dobro razpoloženi, saj gre za kakovostno zasedbo, ki je v petek v prvem kolu v skupini D pošteno namučila Francoze.

Brazilci v osmino finala s prvega mesta

Čeprav so izgubili z 0:3, so bili v vsakem nizu blizu, v zadnjih dveh pa so tudi močno vodili, a v zaključkih zapravili prednost. V nedeljo so nato ugnali Kamerun prav tako s 3:0 v nizih in so v skupini D na tretjem mestu s tremi točkami. Točko več imajo drugi Slovenci, Francozi jih imajo na vrhu pet, Kamerunci pa so na dnu brez točk.

Dvoboj Slovenije in Nemčije se bo v Stožicah začel ob 20.30, Kamerun in Francija pa se bosta udarili tri ure prej. V Ljubljani se je v torek že odvil prvi obračun skupine B med Brazilijo in Katarjem, Južnoameričani so spet malce težje od pričakovanj slavili s 3:0 (13, 23, 24) ter potrdili prvo mesto v skupini, ob 14. uri se bosta za končno drugo mesto pomerili še Japonska in Kuba, Katar je po porazu z Brazilci že končal z nastopi. V Katovicah bodo v skupini C igrali Mehičani in Bolgari (17.30) ter Poljaki in Američani (20.30).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: