Slovenski odbojkarji za uvod v Brazilijo

Naša odbojkarska reprezentanca bo tudi letos igrala v elitni ligi narodov, in sicer na turnirjih v Braziliji, na Filipinih in v Rusiji.
Fotografija: Slovenski odbojkarji so se z zadnjega EP vrnili s srebrnimi kolajnami. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji so se z zadnjega EP vrnili s srebrnimi kolajnami. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo tudi v sezoni 2022 igrala v elitni ligi narodov, v kateri je letos nastopila prvič in osvojila 4. mesto. Tekmovanje bo začela v Braziliji, sledili bodo obračuni na Filipinih, tretji turnir pa bo gostila Rusija.

V ligi narodov bo v sezoni 2022 nastopilo 16 najboljših reprezentanc sveta, ki se bodo v primerjavi z letošnjo izvedbo, ki je potekala le na enem prizorišču v Italiji, merile po nekoliko spremenjenem formatu. Reprezentance bodo namreč razdeljene v dve skupini po osem ekip, vsaka bo igrala na treh turnirjih in na vsakem od njih v šestih dneh odigrala štiri tekme. Najboljše štiri reprezentance iz vsake skupine bodo napredovale v izločilne boje oziroma četrtfinale.

Slovenski odbojkarji bodo obračune začeli 7. junija v Brasilii, kjer bodo igrale tudi reprezentance Brazilije, Rusije, ZDA, Japonske, Irana, Nizozemske in Avstralije. Istočasno bo potekal še turnir v Kanadi.

Drugi turnir rednega dela bo od 21. do 26. junija v Quezon Cityju na Filipinih. Ob Sloveniji bodo tam tekmovale še izbrane vrste Japonske, Francije, Rusije, Argentine, Italije, Nemčije in Nizozemske, vzporedno pa se bo odvijal še turnir v Sofiji.

Za konec prvega dela tekmovanja naše odbojkarje čaka še nastop na turnirju v Kemerovem v Rusiji, ki bo od 5. do 10. julija, Rusi pa bodo pred domačim občinstvom gostili Poljake, Slovence, Srbe, Italijane, Irance, Nizozemce in Bolgare. Druga skupina bo srečanja igrala v Osaki na Japonskem.

Liga narodov za ženske bo potekala na šestih prizoriščih. V Bossier Cityju (ZDA), Ankari (Turčija), Brasiliji (Brazilija), Pasayju (Filipini), Calgaryju (Kanada) in Ufi (Rusija). Prvi turnir bo 31. maja, drugi 14. junija, tretji pa bo 28. junija.

Preberite še:

Komentarji: