Slovenski »princeski« se je nenormalno povečal utrip

Mlada slovenska boksarka Ema Kozin se bo 6. oktobra v Stožicah borila za šampionski pas združenja WBC.
Fotografija: Ema Kozin se že zelo veseli svojega jesenskega dvoboja v Stožicah. FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Ema Kozin se že zelo veseli svojega jesenskega dvoboja v Stožicah. FOTO: Miha Šimnovec

Ljubljana – Najuspešnejša slovenska boksarka Ema Kozin in njen trener Rudolf Pavlin se po vseh zmagah, ki sta jih že dosegla, ne ustavljata. Z mislimi sta že pri naslednjem dvoboju, ki ga bo imela 20-letnica iz Šmartnega ob Savi jeseni v Stožicah.

S katero tekmico se bo Kozinova 6. oktobra spoprijela v največji slovenski dvorani, še ni znano, ni pa več skrivnost, da bo takrat boksala za naslov svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po različici WBC, ki v tej plemeniti borilni veščini velja za najbolj cenjeno. Za nameček se bo zmagovalka stožiškega obračuna okronala še s šampionskim pasom združenja IBA.

»Ko sem izvedela, da se bom borila za lovoriko WBC, se mi je nenormalno povečal utrip. To je velika priložnost zame, pa tudi za ves slovenski boks. Združenje WBC predstavlja vrh tega športa,« se Kozinova že veseli svojega dosedanjega vrhunca na športni poti.
 

Bo Nikki Adler sprejela izziv?


Slovenska »princeska«, kakor jo tudi kličejo, ima v svoji profesionalni statistiki 16 zmag (8 s k. o.) in en neodločen izid, nazadnje je v Ludwigsburgu po točkah ugnala izkušeno Finko Sanno Turunen ter naslovu svetovne prvakinje zveze WIBA dodala še naziv najboljše po različici WBF.

Če bi lahko izbirala Ema, ki na neuradni svetovni lestvici v supersrednji kategoriji drži drugo mesto za Američanko Franchon Crews Dezurn (4 zmage, 1 s k. o., 1 poraz), bi se pomerila z Nikki Adler (16 zmag, 9 s k. o., 2 poraza). Nemška Hrvatica, katere rojstno ime je sicer Nikolina Orlović, je ta čas četrta.

»Nikki se nas je doslej izogibala, pričakujem, da bo zdaj, ko je v igri šampionski pas združenja WBC, le sprejela izziv in se postavila po robu Emi,« je o morebitni tekmici spregovoril Pavlin, ki obljublja, da bo skupaj s sodelavci 6. oktobra v Stožicah pripravil nepozabni borilno-rockovski spektakel.

Ob Kozinovi sta nastopa že potrdila Damir Beljo iz BiH (25 zmag, 20 s k. o., brez poraza) in hrvaški olimpijec Hrvoje Sep (4 zmage, 2 s k. o.), koroški trener se nadeja, da se bodo predstavili tudi vsi (neporaženi) slovenski profesionalni boksarji Andrej Bakovič (6 zmag, 5 s k. o.), Aljaž Venko (2 zmagi, 2 s k. o.) in Haris Aksalič (2 zmag, 1 s k. o.). Ker si želijo napolniti dvorano, bo program obogatili še s štirimi dvoboji po pravilih MMA, v katerih naj bi nastopili nekateri naši najboljši mojstri mešanih borilnih športov z Urošem Jurišičem na čelu.


V ZDA jutri ponoči ženski boksarski spektakel


Ema Kozin bo sicer jutri ponoči z velikim zanimanjem spremljala obračun med nemško Kazahstanko Christino Hammer (24 zmag, 11 s k. o., brez poraza) in Američanko Claresso Shields (8 zmag, 2 s k. o., brez poraza), ki se bosta v Atlantic Cityju udarili za šampionske pasove združenj IBF, WBA, WBC in WBO v srednji kategoriji. To je prejkone največ, kar lahko zdaj ponudi ženski boks.

Christina Hammer (desno) je 18. februarja leta 2011 v Stožicah prisilila k vdaji Madžarko Diano Kiss. FOTO: Reuters
Christina Hammer (desno) je 18. februarja leta 2011 v Stožicah prisilila k vdaji Madžarko Diano Kiss. FOTO: Reuters


»Odkar sem začela boksati, sta v mojih mislih. To bo zelo zanimiv dvoboj, obe imata svoje prednosti in slabosti, po mojem obe tudi približno enake možnosti za uspeh. Sama raje gledam Christino, ker ima lepšo tehniko, medtem ko je Claressa pravi stroj. Če bosta boksali vseh deset rund in bo precej izenačeno, bo zaradi domačega terena v prednosti Shieldsova,« je presodila Kozinova.

Ob tem kaže omeniti, da je Hammerjeva pred leti kar trikrat boksala v Ljubljani, dvakrat v Stožicah, kajpak vselej na prireditvah, na katerih je imel glavne dvoboje Dejan Zavec. Ptujski šampion je sicer Kozinovi in Pavlinu zagotovil vso podporo pri organizaciji oktobrske prireditve v Stožicah.

Preberite še:

Komentarji: