Tina Maze pred generalko v Sočiju: Danes se ne bom metala na glavo ...

V današnjem kvizu preizkus znanja iz zgodovine slovenskega alpskega smučanja in košarke.
Fotografija: Tina Maze olimpijskih iger 2014 zlepa ne bo pozabila. FOTO: Mike Segar/Reuters
Odpri galerijo
Tina Maze olimpijskih iger 2014 zlepa ne bo pozabila. FOTO: Mike Segar/Reuters

Tokrat smo vam v našem torkovem kvizu pripravili nostalgičen spomin na precej uspešnejše trenutke slovenskih alpskih smučarjev v slalomu ter Olimpijinih košarkarjev pod evropskimi žarometi, kot jih njihovi nasledniki občutijo v današnjih dneh. Seveda pa pogled v preteklost razkriva tudi čudovit spomin na olimpijske igre v Sočiju, kjer je pred 10 leti slovenska reprezentanca osvojila rekordnih 8 kolajn, z dvema zlatima pa je zablestela naša najboljša smučarka doslej Tina Maze.

 

 

 

1. V dneh, ko smučarski privrženci pri nas predvsem na moških slalomskih tekmah pogrešajo konkurenčne nastope slovenskih reprezentantov, spomini uhajajo k lepim časom v preteklost. Pred 30 leti je tako v slalomu Jure Košir osvojil 3. mesto v Garmisch-Partenkirchnu, kdo pa je bil takrat drugi najboljši med Slovenci na 12. mestu?

A) Gregor Grilc

B) Andrej Miklavc

C) Mitja Kunc

 

2. Lepe spomine, predvsem v primerjavi s sedanjim poraznim evropskim obdobjem, ohranjajo tudi Olimpijini košarkarski privrženci. Natanko 20 let je naokrog od spektakularnega večera v razprodanem Tivoliju, ko so zmagi ugnali Romo, s 26 točkami pa je bil junak večera Simon Petrov. Kdo je bil takrat trener Olimpije?

A) Jure Zdovc

B) Tomo Mahorič

C) Sašo Filipovski

 

3. Deset let je minilo od začetka zimskih olimpijskih iger v Sočiju, kjer je bila naša najuspešnejša udeleženka z dvema zlatima kolajnama Tina Maze. Zablestela je v najbolj pomembnem trenutku sezone, potem ko se na prvem treningu smuka, kot je dejala, ni »metala na glavo«. Katero mesto je dosegla v tem prvem preizkusu proge?

1. 10.

2. 15.

3. 20.   

Preberite še:

Komentarji: