Tjaša Kysselef brez težav v finale, Sašo Bertoncelj trepetal

»Z veseljem poskrbim za navijače, da jim ni dolgčas. Toda prestar sem za take stvari. Nisem zadovoljen sam s sabo.«
Fotografija: Sašo Bertoncelj je trepetal do zadnjega. Foto Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Sašo Bertoncelj je trepetal do zadnjega. Foto Jure Eržen/Delo

Koper – Uvodni kvalifikacijski dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v Kopru sta za zadovoljstvo domačih navijačev poskrbela Tjaša Kysselef na preskoku in Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, ki sta se prebila v sobotni finale. Tjaša si je mesto med najboljšo osmerico zagotovila s tretjo oceno (13,700; pred njo sta bili Romunka Denisa Golgota s 13,850 in Yamilet Pena Abreu iz Dominikanske republike s 13,725), Sašo s šesto (13,550), a je trepetal do konca kvalifikacij. Najboljša sta bila Japonca Takaaki Sugino (14,800) in Kohei Kamejama (14,400), Luka Kišek je zasedel 21. mesto (11,900).


Bertoncelj: Prehitro se pustim zbegati


»Kmalu sem vedela, da mi – glede na oceno – finale ni mogel uiti. Lahko se borim za kolajno, v soboto pa si želim narediti še boljše skoke. Prvega bistveno ne bi mogla spremeniti, pri drugem imam še rezerve. Storila sem prestop pri doskoku, noge niso bile 'čiste', malo sem šla iz meri, ko sem odrinila s konja. Če to popravim, lahko v finalu računam na visoko uvrstitev,« je za STA pojasnila Kysselefova, Bertoncelj pa si je oddahnil: »Res je bilo stresno. Z veseljem poskrbim za navijače, da jim ni dolgčas. Toda prestar sem za take stvari. Nisem zadovoljen sam s sabo. Prehitro se pustim zbegati z neumnimi napakami, zaradi katerih sem za soboto še dodatno podžgan. Živčen sem in slabe volje zaradi slabih vaj. Čas bi že bil, da opravim vajo, kot je treba.«


Jutri slovenska peterica


Na parterju je bil najprepričljivejši Japonec Takumi Sato (14,900). Od dveh Slovencev je bil bližje finalu Luka Terbovšek na dvanajstem mestu (13,750), medtem ko je bil Jure Weingerl 33. (11,450). Za las je brez finalnega nastopa na dvovišinski bradlji ostala Lucija Hribar, ki je z oceno 11,100 končala kot deveta, najboljša je bila Slovakinja Barbora Mokosova (13,500). Sobotni finale po orodjih se bo začel ob 15. uri, jutri pa čaka telovadce še drugi kvalifikacijski dan, prav tako od 15. ure naprej. V ognju bodo Alen Dimic (bradlja, drog), Andraž Lamut (bradlja), Adela Šajn (gred), Tjaša Kysselef (parter, gred) in Lucija Hribar (parter). Izven konkurence bosta tekmovali Judita Zabukovec na parterju in Gaja Žabnikar na gredi.
 

Komentarji: