Trojček Bagnaie, tudi Quartararo pokazal mojstrstvo

Francesco Bagnaia je zmagovalec dirke za VN Avstrije v razredu motoGP, zadovoljen je bil tudi Fabio Quartararo, ki je ohranil lepo prednost v SP.
Fotografija: Francesco Bagnaia je bil najboljši v Spielbergu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Francesco Bagnaia je bil najboljši v Spielbergu. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec dirke za VN Avstrije v razredu motoGP, v Spielbergu je bil zadovoljen tudi svetovni prvak Fabio Quartararo (Yamaha), ki je ohranil lepo prednost v SP. Italijan Bagnaia je po Assnu in Silverstonu dobil tretjo dirko zapored in peto v sezoni. Francoz pa se je na drugo mesto prebil s šestega, malo pred koncem je mojstrsko prehitel Jacka Millerja (Ducati).

Red Bullovo dirkališče na avstrijskem Štajerskem je sicer pisano na kožo Ducatiju, ki je dosegel osmo zmago v sezoni, kar mu je nazadnje uspelo leta 2007. Quartararo je po dveh tretjih mestih (2021, 2019) dosegel najboljšo uvrstitev v Avstriji. 

Enea Bastianini (Ducati), ki je v soboto prvič v karieri dobil kvalifikacije, je po nekaj krogih dirke zaradi tehničnih težav zapeljal v bokse in odstopil. V SP na vrhu ostaja Quartararo, ki ima zdaj 200 točk, drugi skupno ostaja danes šesti Španec Aleix Espargaro (Aprilia) s 168 točkami, tretji Bagnaia pa jih ima zdaj 156.

Naslednja dirka bo 4. septembra v Misanu.

Fabio Quartararo se je veselil drugega mesta. FOTO: Erwin Scheriau/AFP
Fabio Quartararo se je veselil drugega mesta. FOTO: Erwin Scheriau/AFP

V moto2 je zmagač Japonec Ai Ogura (Idemitsu Asia), v najšibkejšem razredu moto3 pa je bil najboljši njegov rojak Ayumu Sasaki s Husqvarno.

Preberite še:

Komentarji: