Trump podelil Woodsu najvišje civilno odlikovanje

Ameriški predsednik Donald Trump je Tigerju Woodsu podelil medaljo svobode, najvišje civilno odlikovanje v ZDA. 
Fotografija: Tiger Woods je z zmago v Augusti spisal eno največjih zgodb v zgodovini golfa. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tiger Woods je z zmago v Augusti spisal eno največjih zgodb v zgodovini golfa. FOTO: AFP

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek enega najboljših igralcev golfa na svetu Tigerja Woodsa odlikoval z najvišjim civilnim odlikovanjem v ZDA, predsedniško medaljo svobode. Triinštiridesetletni Woods je že četrti golfist, ki je dobil to priznanje, a je najmlajši med vsemi.

Ameriški predsedniki radi igrajo golf in Trump pri tem ni izjema. Golf, ki pri množicah ne uživa tako velikega zanimanja kot nekoč, je bil do Woodsovega prihoda na svetovni vrh pred več kot desetletjem bolj ali manj šport premožnih belcev. Woods je to spremenil, kar mu je priznal tudi Trump, ki ga je opisal kot legendo, ki je preobrazila ta šport. Woods je nazadnje spet navdušil aprila, ko je po 11 letih spet osvojil enega od turnirjev velike četverice.
 

Trump in Woods dobro sodelujeta


Trump in Woods imata sicer dolgo zgodovino sodelovanja. Ko je temnopolti golfist leta 1997 osvojil svoj prvi masters, ga je newyorški bogataš povabil v svoj danes že propadli kazino Taj Mahal v Atlantic Cityju in se sončil v športnikovi slavi na rdeči preprogi pred več kot 2000 navijači.Trumpovo igrišče v Doralu na Floridi ima posebno vilo za goste, ki nosi ime po Woodsu, ki je leta 2014 na veliko hvalil bodočega predsedniškega kandidata in potem tudi predsednika ZDA.

Poznavalci golfa sicer pravijo, da si je Woods odlikovanje zaslužil in kritik ne bi bilo, če bi mu ga, na primer, podelil Barack Obama. Ta je podobno odlikoval Charlieja Sifforda, njegov predhodnik George Bush mlajši pa je odlikovanji podelil Arnoldu Palmerju in Jacku Nicklausu, za mnoge še vedno najboljšemu golfistu v zgodovini. 

Komentarji: