Urnaut, Čebulj, Kozamernik in Možič poznajo naslednjo destinacijo

Naslednje evropsko prvenstvo v odbojki za moške bo od 28. avgusta do 16. septembra 2023 v Italiji, Severni Makedoniji, Bolgariji in Izraelu.
Fotografija: Slovenski odbojkarji nedavno v eni od akcij v dvorani Spodek v Katovicah. FOTO: Kacper Pempel/Reuters
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji nedavno v eni od akcij v dvorani Spodek v Katovicah. FOTO: Kacper Pempel/Reuters

Naslednje evropsko prvenstvo v odbojki za moške bo od 28. avgusta do 16. septembra 2023 v Italiji, Severni Makedoniji, Bolgariji in Izraelu, je sporočila Evropska odbojkarska zveza (Cev). Četrtfinalni boji bodo potekali v Italiji in Bolgariji, polfinala in tekmi za kolajni pa v Italiji. Slovenski aduti Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Jan Kozamernik, Rok Možič in drugi torej poznajo naslednjo destinacijo.

Poleg organizatorjev predtekmovalnih turnirjev bodo na prvenstvu igrale Slovenija, Poljska, Srbija, Nizozemska, Nemčija, Češka, Francija, Ukrajina, Turčija, Finska, Belgija, Portugalska, Grčija, Španija, Romunija, Švica, Danska, Črna gora in Estonija.

Žreb 16. novembra v Neaplju

Cev je že prej objavil tudi gostitelje EP za ženske (od 15. avgusta do 3. septembra 2023). To so Belgija, Nemčija, Italija in Estonija. Četrtfinale bodo igrali v Belgiji in Italiji, zaključni boji pa bodo v Belgiji. Poleg domačinov bodo nastopile Slovenija, Srbija, Turčija, Nizozemska, Poljska, Francija, Švedska, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Ukrajina, Slovaška, BiH, Grčija, Španija, Romunija, Madžarska, Finska in Azerbajdžan.

Žreb predtekmovalnih skupin za obe prvenstvi bo 16. novembra v Neaplju. Reprezentance bodo razdeljene v šestčlanske skupine, v izločilne boje pa bodo napredovale po štiri najboljše iz vsake skupine.

Preberite še:

Komentarji: