V Kosovu za razliko od rodne Avstrije podpirajo varovanko slovenskega trenerja

Korošica Sophie Sorschag se že zelo veseli, da bo lahko po dolgih 20 mesecih spet nastopila na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih.
Fotografija: Sophie Sorschag verjame, da se lahko uvršča zelo visoko. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Sophie Sorschag verjame, da se lahko uvršča zelo visoko. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Avstrijska smučarska skakalka Sophie Sorschag, ki je pred kratkim tudi od Mednarodne smučarske zveze (FIS) dobila zeleno luč, da lahko v svetovnem pokalu zastopa Kosovo, že nestrpno odšteva zadnje tedne do uvodne preizkušnje v novi sezoni 2. decembra v Lillehammerju.

»Srečna sem, da bom lahko po 20 mesecih čakanja spet tekmovala v svetovnem pokalu,« je povedala 24-letna športnica iz Riž (Reisach) pri Beljaku, ki se je po olimpijskih igrah v Pekingu sprla z odgovornimi pri avstrijski smučarski zvezi. Malo zatem si je povrhu še poškodovala koleno. Med svetovno elito se poskuša vrniti s pomočjo ljubljanskega trenerja Jureta Radlja, v Kosovu pa so jo sprejeli odprtih rok.

Sophie Sorschag vadi pod vodstvom trenerja Jureta Radlja. FOTO: J. R.
Sophie Sorschag vadi pod vodstvom trenerja Jureta Radlja. FOTO: J. R.

»Vesela sem, da bom lahko branila barve države, kjer cenijo moje uspehe in stojijo za menoj,« je poudarila Sorschagova in pribila, da je pod Radljevim vodstvom vadila bolj zavzeto kot kadarkoli. Večinoma pa je trenirala v Planici, kjer je imela tudi pogosto primerjavo tekmic iz svetovnega vrha. »Če bom na tekmah ponovila skoke s treningov, potem dobri rezultati ne bodo izostali,« je še dejala Korošica, ki je na nordijskem svetovnem prvenstvu leta 2021 v Oberstdorfu prispevala svoj delež k ekipni zlati lovoriki Avstrijk (pred Slovenkami). V svetovnem pokalu se je trikrat prebila med elitno deseterico.

Najbolj pa se veseli tekmovanja v Beljaku (3. in 4. januarja). »Čeprav bom skakala za drugo državo, bo beljaško prizorišče vedno moj domači center. Na tamkajšnjih napravah se je začela moja kariera,« je še dejala Sophie Sorschag.

Preberite še:

Komentarji: