V Le Mansu najhitrejši Petrucci, na vrhu ostaja Quartararo

Petrucci je že sedmi različni zmagovalec v razburljivi in izenačeni sezoni motogp 2020.
Fotografija: Italijan Danilo Petrucci (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu za VN Francije v Le Mansu. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Italijan Danilo Petrucci (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu za VN Francije v Le Mansu. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Italijan Danilo Petrucci (Ducati) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu za VN Francije v Le Mansu v elitnem razredu motoGP. Drugi je bil Španec Alex Marquez (Honda), tretji pa Španec Pol Espargaro (KTM).


»Neverjetno, dobra dirka je bila. Ko sem pred dirko videl, da dežuje, sem si rekel 'O, ne'. Toda kljub temu sem lahko dobro odpeljal, nisem pa si mislil, da bom lahko zmagal. Tu sem dosegel že veliko uvrstitev na stopničke, nisem pa še nikoli zmagal,« je dejal Petrucci.



Petrucci je že sedmi različni zmagovalec v razburljivi in izenačeni sezoni 2020, mlajši brat poškodovanega svetovnega prvaka Marca Marqueza pa je prvič stopil na zmagovalni oder v elitni konkurenci. V seštevku SP je na prvem mestu ostal Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT), čeprav je bil danes le deveti. Naslednja postaja sezone bo naslednji teden VN Aragonije v Alcanizu.

Alex Marquez je bil eden junakov dirke, saj se je v zahtevnih okoliščinah z 18. mesta povzpel na drugo. FOTO: Jean-francois Monier/AFP
Alex Marquez je bil eden junakov dirke, saj se je v zahtevnih okoliščinah z 18. mesta povzpel na drugo. FOTO: Jean-francois Monier/AFP


Današnja preizkušnja se je povsem skladala z razburljivo sezono 2020, v kateri se zmagovalci na vrhu stopničk menjajo kot po tekočem traku, pa tudi dirkačev na nižjih stopničkah je že cela množica; mlajši Marquez je namreč že 15. voznik v sezoni, ki se je povzpel na oder za najboljše tri.

Prav Alex Marquez je bil eden junakov dirke, saj se je v zahtevnih okoliščinah z 18. mesta povzpel na drugo in imel celo možnosti za napad na vodilnega, a se je na koncu raje odločil za zanesljivo različico in dragoceno drugo mesto. Po drugi strani pa je bil močno razočaran domačin Fabio Quaratararo. Vodilni v SP je v soboto privozil najboljši startni položaj, ki pa ga je slabo izkoristil, saj se je večino dirke vozil v ozadju in iztržil le deveto mesto. Je pa obdržal skupno vodstvo v SP.


Na vrhu ostaja Quartararo


»Fantastično, potem ko sem bil na 15. mestu, sem ugotovil, da lahko pridem daleč naprej. Nisem pa računal s tem, da bi lahko prišel do stopničk. Hvala ekipi, ker je verjela vame, mislim, da lahko še kdaj pridem do podobnega dosežka,« se je veselil mlajši brat Marca Marqueza, ki naj bi se po nekaterih informacijah že kmalu vrnil v karavano po dolgotrajnem okrevanju.

image_alt
Je prišel čas, da bo na dirki končno zavladal Mir?


V seštevku SP je na prvem mestu ostal Quartararo, ki ima zdaj 115 točk; drugi je danes šele 11. Španec Joan Mir (Suzuki) s 105, tretji pa Dovizioso s 97. Naslednja postaja sezone bo naslednji teden VN Aragonije v Alcanizu.

Preberite še:

Komentarji: