V profesionalnem boksu si ustvarja ime tudi mladi Mariborčan

Nikki Osim dosegel še tretjo prepričljivo zmago zapovrstjo v poklicnem ringu.
Fotografija: Nikki Osim ima visoke cilje v boksu. Foto osebni arhiv N. O.
Odpri galerijo
Nikki Osim ima visoke cilje v boksu. Foto osebni arhiv N. O.

Slovenski boksar Nikki Osim je slavil še tretjo zaporedno profesionalno zmago, potem ko je na prireditvi v Villabateju pri Palermu v dvoboju lahko-težke kategorije (do 90,892 kg) premagal Bojana Čestića iz BiH. Odločitev o zmagovalcu je padla že v tretji rundi, v kateri je 23-letni Mariborčan, ki ima zdaj v statistiki tri zmage (dve z nokavtom), prisilil tri leta mlajšega nasprotnika k vdaji. Za Čestića je bil to četrti poraz (ob dveh zmagah).

image_alt
S šampionskim pasom združenja WBC si je Ema močno dvignila ceno


»Čeprav ima tekmec v nasprotju z mano veliko več (amaterskih) izkušenj, sem verjel vase. Pričakoval sem zmago in vesel sem, da sem jo tudi dosegel. Je bilo pa moteče, da zaradi ukrepov proti širitvi pandemije koronavirusa v dvorani ni bilo gledalcev,« je sporočil Osim, čigar cilj je osvojiti svetovne naslove in si z njimi ustvariti ime v svetu boksa.
image_alt
Slovenska asa ekspresno spravila na kolena tekmeca iz Srbije


Zanimivo, da se je v poklicni ring podal brez predhodne amaterske kariere. »Boksu sem se predal dokaj pozno. Glede na stanje tega športa v Sloveniji nisem našel pravega pedagoga, ki bi me znal usmeriti in bi mi tako lahko pomagal graditi kariero v amaterskem boksu. Zato sem se odločil, da se na profesionalno pot podam v lastni režiji,« je razkril mariborski boksar, ki sodeluje z nekdanjim hrvaškim asom Stjepanom Božićem in drugimi.

Komentarji: