Včeraj Maruša Štangar, danes bronasta še Andreja Leški

V dvoboju za bron je bila slovenska judoistka boljša od Kanadčanke Stefanie Tremblay, ki jo je v Budimpešti ugnala tudi že lani.
Fotografija: Andreja Leški (levo) je le v polfinalu priznala premoč tekmice, poznejše zmagovalke. FOTO: IJF
Odpri galerijo
Andreja Leški (levo) je le v polfinalu priznala premoč tekmice, poznejše zmagovalke. FOTO: IJF

Budimpešta – Slovenska judoistka Andreja Leški se je razveselila tretjega mesta v kategoriji do 63 kilogramov na preizkušnji velike nagrade v Budimpešti. Potem ko je odpravila Filipinko japonskih korenin Kiyomi Watanabe in Nemko Nadjo Bazynski, je v polfinalu naletela na previsoko japonsko oviro, poznejšo zmagovalko Aimi Nouči, v dvoboju za bron pa je bila boljša še od Kanadčanke Stefanie Tremblay, ki jo je na istem prizorišču ugnala tudi že lani.


Jutri še Marinič in Dragič


Lia Ludvik je v isti kategoriji uvodoma pokleknila pred Britanko Alice Schlesinger, tudi Martin Hojak (do 73 kilogramov) se je poslovil že po prvem obračunu, zanj je bil usoden Poljak Michal Bartusik. Jutri bosta šla v kategoriji nad 100 kilogramov na tatami še Enej Marinič in Vito Dragič, sprva jima bosta nasproti stala Ukrajinec Jakiv Hamo in Nizozemec Roy Meyer. Že včeraj je enak podvig kot danes Leškijeva uprizorila tudi Maruša Štangar, ki je v dvoboju za bron strla odpor Srbkinje Milice Nikolić.

Maruša Štangar (druga z desne) je z bronom navdušila že včeraj. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Maruša Štangar (druga z desne) je z bronom navdušila že včeraj. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

 

Komentarji: