Verstappen najhujših tekmecev ne vidi v Ferrarijevih dirkačih

Na ulicah Monte Carla bo v nedeljo na sporedu šesta letošnja dirka v formuli 1. Na današnjih prostih treningih je bil najhitrejši nizozemski šampion.
Fotografija: Max Verstappen je bil danes najhitrejši v Monte Carlu. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je bil danes najhitrejši v Monte Carlu. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Red Bullova dirkača sta v svojo korist odločila vseh pet letošnjih dirk za svetovno prvenstvo v formuli 1; na treh je zmagal Max Verstappen, na dveh pa Sergio Perez. V skupni razvrstitvi ima 25-letni Nizozemec kot vodilni 14 točk naskoka pred osem let starejšim Mehičanom, medtem ko tretjeuvrščeni Fernando Alonso (Aston Martin) za Verstappnom zaostaja že za 44 točk.

Na nedeljski veliki nagradi Monaka (s štartom ob 15. uri), na kateri je lani zmagal Perez, bi se kaj lahko prekinil zmagoviti niz »rdečih bikov«. Zavita in ozka ulična proga v Monte Carlu, na kateri ni prostora za najmanjše napake, je namreč poskrbela že za marsikatero presenečenje. Na današnjih prostih treningih sta, denimo, zelo dober vtis zapustila Ferrarijeva aduta; na prvem je bil najhitrejši Španec Carlos Sainz mlajši (1:13,372), na drugem pa je domači matador Charles Leclerc za prvouvrščenim Verstappnom (1:12,462) zaostal za vsega 0,065 sekunde.

Fernando Alonso bo 29. julija dopolnil že 42 let. FOTO: Andrej Isakovic/AFP
Fernando Alonso bo 29. julija dopolnil že 42 let. FOTO: Andrej Isakovic/AFP

Toda nizozemski šampion večjo nevarnost vidi pri španskem veteranu Fernandu Alonsu. »Kdor štirikrat osvoji tretje mesto, je lahko prej ali slej tudi na vrhu. Fernando je zdaj res vroč, zato njegov nov vrhunski rezultat ne bi smel več nikogar presenetiti,« je presodil Verstappen. In kaj je na to odvrnil 41-letni Španec? »Lagal bi, če bi rekel, da nimam nobenih pričakovanj,« je veliko nagrado Monaka napovedal Alonso, ki je na današnjih prostih treningih potrdil vrhunsko formo z drugim oziroma četrtim mestom. 

Charles Leclerc se veseli domače dirke. FOTO: Olivier Chassignole/AFP
Charles Leclerc se veseli domače dirke. FOTO: Olivier Chassignole/AFP

Preberite še:

Komentarji: