Woods končno čuti, da lahko spet zmaga

Danes se začenja prvi letošnji turnir velike četverice v golfu, masters v Augusti.
Fotografija: Tiger Woods je ta čas 12. golfist sveta. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tiger Woods je ta čas 12. golfist sveta. FOTO: AFP

Danes se začenja prvi od letošnjih turnirjev velike četverice v golfu. Masters v Augusti velja za najmanj predvidljivega, ko gre za rezultatske napovedi. Letos še dodatno, saj na svetovni lestvici med enajsterico ni igralca, ki bi že kdaj slavil na tem prestižnem turnirju. Prvi med najboljšimi, ki se lahko pohvali z zelenim suknjičem, je Tiger Woods na 12. mestu, oblekel ga je štirikrat, a zadnjega šele leta 2005.

Zmagovalec 14 majorjev, ki je nazadnje na turnirjih velike četverice opravil z vsemi tekmeci leta 2008, je po zasebnih in zdravstvenih težavah navsezadnje splezal iz brezna, v katerega je padel. Vrnitev med najbolj nevarne v konkurenci je nakazal lani na dveh majorjih: OP Velike Britanije (6. mesto) in prvenstvu PGA (2.). »Čutim, da lahko spet zmagam,« je dejal 43-letni ameriški zvezdnik pred letošnjim mastersom v Augusti. »Na zadnjih dveh majorjih sem imel priložnost za zmago,« je razmišljal, zadovoljen, ker je predvsem sebi potrdil, da lahko igra na najvišji ravni.

V središču pozornosti bo tudi Rory McIlroy, ki mu v zbirki lovorik manjka le še ta. Pred časom je v vadbo vključil meditacijo, žongliranje in miselni trening, prebiral je čtivo o športni psihologiji in s tem spreminjal pristop priprav. Z osvojenim mastersom bi postal šesti golfist v zgodovini z zmagami na vseh turnirjih velike četverice.

Rory McIlroy se je poglobil v psihologijo športa in ubral nov pristop do dela. V zbirki lovorik mu med majorji manjka le zeleni suknjič. FOTO: AFP
Rory McIlroy se je poglobil v psihologijo športa in ubral nov pristop do dela. V zbirki lovorik mu med majorji manjka le zeleni suknjič. FOTO: AFP

 

Komentarji: