Zavčeva varovanka le eno zmago oddaljena od zgodovinske kolajne

Vida Rudolf na ženskem boksarskem evropskem prvenstvu v Madridu izpadla v četrtfinalu.
Fotografija: Na evropskem prvenstvu v Madridu sta pod slovensko zastavo boksali Katja Gajić (levo) in Vida Rudolf. FOTO: BZS
Odpri galerijo
Na evropskem prvenstvu v Madridu sta pod slovensko zastavo boksali Katja Gajić (levo) in Vida Rudolf. FOTO: BZS

Madrid – V četrtfinalu je svoje nastope končala še druga slovenska boksarka na evropskem prvenstvu v glavnem mestu Španije. Vida Rudolf (do 57 kg) je morala po točkah z 0:5 priznati premoč Bolgarki Stanimiri Petrovi, ki brani zlato lovoriko iz Sofije '18.

»Borba je bila težka in precej enakovredna. Odločale so malenkosti, jeziček na tehtnici pa sta na tekmičino stran prevesili večja izkušenost in tehnična dovršenost,« je sporočila 31-letna Izolanka, ki je bila v osmini finala prepričljivo boljša od Maltežanke Elizabeth Skye Falzon (5:0).

Čeprav ji žreb ni bil naklonjen, je bila vesela, da se je lahko merila s ta čas čas najboljšo boksarko na stari celini v kategoriji do 57 kilogramov. »Na ta način sem pridobila dragocene podatke, ki mi bodo prišli v pripravah za olimpijske kvalifikacije še kako prav. Prepričana sem, da bom lahko naslednjič premagala Stanimiro,« je samozavestna varovanka ptujskega šampiona Dejana Zavca, ki bi v primeru madridske zmage nad Petrovo slovenskemu boksu izbojevala zgodovinsko kolajno.

Naše barve je v Madridu branila tudi Katja Gajić, ki je v dvoboju kategorije do 81 kilogramov s prekinitvijo (zaradi poškodbe) izgubila z Belorusinjo Viktorijo Kebikavo, bronasto na lanskem svetovnem prvenstvu v New Delhiju. »V drugi rundi se mi je na žalost po nekaj prejetih udarcih močno ulila kri iz nosu, sodnik v ringu pa je po nasvetu zdravnika prekinil dvoboj,« je razkrila Gajićeva, kljub vsemu zadovoljna, saj je pridobila ogromno izkušenj in smernic za nadaljnjo pot v boksarski karieri.

Komentarji: