Zlata kolajna za Lina, bronasti za Ivana in Patrika

Na odprtem prvenstvu Slovenije v olimpijskem tekvondoju našim borcem v Tivoliju tri kolajne. Zdaj z mislimi pri bližnjih olimpijskih kvalifikacijah v Sofiji.
Fotografija: Patrik Divković (na fotografiji desno) je zaradi lažje poškodbe predal polfinalni dvoboj. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Patrik Divković (na fotografiji desno) je zaradi lažje poškodbe predal polfinalni dvoboj. FOTO: Blaž Samec/Delo

Na odprtem prvenstvu Slovenije v olimpijskem tekvondoju se je od naših članskih reprezentantov najvišje zavihtel Lin Kovačič (Sparta), ki je zablestel z zlato lovoriko v kategoriji do 74 kilogramov. V četrtfinalu je premagal Francoza Bassema Amrija (2:0), v polfinalu je bil boljši od Hrvata Matije Črepa (2:0), v zaključnem dvoboju pa je spektakularno s prekinitvijo zlomil odpor Gabonca Amarja Cisseja Mousso.

Ivan Trajkovič (Pantar, do 80 kilogramov) in Patrik Divković (Tempo, nad 87 kilogramov), ki bosta 9. marca v Sofiji zastopala Slovenijo v kvalifikacijah za poletne olimpijske igre v Parizu, sta si na domačem turnirju za svetovni pokal v tivolski dvorani izbojevala bronasti kolajni.

Ivan Trajkovič je trdno odločen, da se še tretjič uvrsti na olimpijske igre. FOTO: Blaž Samec/Delo 
Ivan Trajkovič je trdno odločen, da se še tretjič uvrsti na olimpijske igre. FOTO: Blaž Samec/Delo 

Trajkovič, ki se poteguje že za svoj tretji nastop na največji športni prireditvi po Londonu 2012 in Tokiu 2021, je izločil Francoza Kevina Mingueza (2:0) in Nedžada Husića iz BiH (brez boja), v polfinalu pa je po točkah izgubil s srbskim asom Stefanom Takovom (0:2).

Divković je najprej s prekinitvijo ugnal Nemca Inana Huna, zatem je ustavil Hrvata Dinka Segedina (2:0), polfinalni dvoboj z glavnim adutom naših južnih sosedov Ivanom Šapino pa je predal zaradi lažje poškodbe, saj ni želel ogroziti svojega nastopa na bližnjem kvalifikacijskem turnirju v glavnem mestu Bolgarije.

Nikolaj Bulatović si je v Tivoliju izbojeval peto mesto. FOTO: Blaž Samec/Delo
Nikolaj Bulatović si je v Tivoliju izbojeval peto mesto. FOTO: Blaž Samec/Delo

V kategoriji do 58 kilogramov sta Nikolaj Bulatović in Domen Molj (oba Pantar) pristala na petih mestih.

Preberite še:

Komentarji: