Barkov s petimi podajami postavil nov Floridin klubski rekord (VIDEO)

Panterji so se dobro pobrali po včerajšnjem bolečem porazu v zadnji minuti dvoboja z Bostonom.
Fotografija: Aleksandru Barkovu je uspelo, kar ni pred njim še nikomur v klubski zgodovini Floride. FOTO: Robert Mayer/Reuters
Odpri galerijo
Aleksandru Barkovu je uspelo, kar ni pred njim še nikomur v klubski zgodovini Floride. FOTO: Robert Mayer/Reuters

Florida – Sliši se domala neverjetno, toda prvi junak sinočnje zmage Floride v ligi NHL s 6:2 nad Minnesoto je bil igralec, ki ni prispeval niti enega zadetka. Vendar pa je 23-letni finski center ruskih korenin Aleksander Barkov podal pri kar petih golih (!), kar je nov rekord v klubski zgodovini. V tej sezoni je zbral že 46 asistenc, pa vendar je v tem segmentu še uspešnejši Jonathan Huberdeau (51 podaj), ki se je sinoči ravno tako izkazal ravno tako izkazal z golom in tremi asistencami.


Prekinjen niz šestih porazov


Panterji, ki se jim preboj v končnico najverjetneje ne bo posrečil, saj za osmim mesto vzhodne konference zaostajajo za devet točk ob tekmi manj, so tako prekinili niz šestih zaporednih porazov, od tega štirih po podaljških oziroma kazenskih strelih. Dobro pa so se pobrali po včerajšnjem zares nesrečnem neuspehu na gostovanju v Bostonu (3:4), na katerem so vodili še do 38 sekund pred koncem obračuna, nato pa so tekmeci zadeli dvakrat v razmaku pol minute in se dokopali do zmage.


Smiliti se ali pozabiti


»To je bil verjetno naš najtežji poraz doslej, bili smo le pol minute oddaljeni od izjemne zmage nad zares močnim tekmecem. Danes smo imeli dve možnosti: smiliti se samim sebi ali pa pozabiti na prejšnji obračun in odigrati najbolje, kolikor se je dalo. Zaslužili smo si to zmago,« se je smejalo Barkovu. Florida je že na prvi odmor odšla s tremi zadetki naskoka, po izkoriščeni številčni premoči v 24. minuti pa je bilo na semaforju že 4:0. Odtlej so gostitelji le še čuvali priborjeno prednost.


IZIDI LIGE NHL


Florida Panthers : Minnesota Wild 6:2
Washington Capitals : New Jersey Devils 3:0
Carolina Hurricanes : Winnipeg Jets 1:8
Anaheim Ducks : Montreal Canadiens 8:2

Preberite še:

Komentarji: