»Kopitar je med najbolj podcenjenimi igralci v ligi«

Hokejisti Los Angeles Kings so odigrali zadnjo tekmo rednega dela sezone in premagali Anaheim Ducks s 5:3. Anže Kopitar je dosegel gol in podajo za Kralje.
Fotografija: Anže Kopitar je bil spet eden od ključnih hokejistov Kraljev. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar je bil spet eden od ključnih hokejistov Kraljev. FOTO: AFP

V zadnjem mesecu sezone Kralji Anžeta Kopitarja niso bili v pravi formi. Dolgo so držali drugo mesto v zahodni konferenci, nato pa jih je slabih zadnjih 15 tekem potisnilo precej nazaj. V tem obdobju do današnje tekme so slavili le osemkrat, petkrat so izgubili po rednem delu in dvakrat po podaljšku. 

Tako so se pred današnjo zadnjo tekmo z odpisanim Anaheimom postavili v položaj, ko so nujno potrebovali zmago, da bi potrdili 3. mesto v pacifiški diviziji. Tekmo so odprli slabo, prvi gol je za domačine dosegel Troy Terry že po manj kot treh minutah igre. Nato je stvari v svoje roke vzel Anže Kopitar in po golu kapetana so Kralji izenačili še pred koncem prve tretjine.

Edmonton prvi nasprotnik v končnici

Naprej je šlo lažje in na koncu so Kings dokaj zanesljivo slavili s 5:3. Junak tekme je bil Adrian Kempe, ki je dosegel tri zadetke, Kopitar pa je svojemu zadetku dodal še podajo pri zadnjem golu Kempeja v prazno mrežo. 

Redni del sezone je za Kralje končan, z zmago so si zagotovili tretje mesto v pacifiški diviziji, ki še neposredno vodi v končnico. Kopitar je redni del še 15. v 17 sezonah v ligi končal kot najboljši strelec Kraljev. Zbral je 74 točk, 28 golov in 46 podaj, odigral je vseh 82 tekem. Izjemna žilavost hokejista, ki bo avgusta dopolnil 36. let. 

Od naveze Quinton Byfield - Adrian Kempe - Anže Kopitar (na fotografiji) bo odvisna usoda Kraljev v končnici. FOTO: USA Today
Od naveze Quinton Byfield - Adrian Kempe - Anže Kopitar (na fotografiji) bo odvisna usoda Kraljev v končnici. FOTO: USA Today

»Verjetno sem zelo pristranski, a mislim, da je Kopitar eden najbolj podcenjenih, če ne celo najbolj podcenjen igralec v ligi NHL, še posebej v obrambi. Tako pameten je. Pošlješ mu plošček, da malo zmanjšaš pritisk, in takoj ga dobiš nazaj. Ima tako dober občutek za palico, ploščke obvlada bolje kot kdorkoli, kar sem jih videl, ampak na splošno s svojim razmišljanjem vsak dan pomaga ekipi, ko stvari niso lahke,« je o Kopitarju v presežnikih govoril ekipni kolega Mickey Anderson.

Današnje tekme so določile tudi nasprotnika Los Angelesa v prvem krogu končnice, pomerili se bodo s hokejisti Edmontona. Kralji so redni del končali s 47 zmagami, 25 porazi in 10 porazi po podaljšku, Edmonton pa je zbral tri zmage po rednem delu več. Ekipi sta bili precej izenačeni, tako da naftarji za Kopitarja in soigralce niso nepremagljiva ovira.

Je pa Edmonton v vrhunski formi, saj je redni del sezone sklenil z devetimi zaporednimi zmagami, v svojih vrstah imajo tudi najboljšega strelca sezone Connorja McDavida, ki je dosegel kar 153 točk. 

Los Angeles Kings: Anaheim Ducks 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Kopitar 17., Kempe 31., 47., 60., Moore 42.; Terry 3., Jones 42., Zegras 56.

Preberite še:

Komentarji: