Kopitarjevi Kralji pod novim trenerjem prepričljivo zmagali (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so s 4:1 odpravili Račke iz Anaheima, Anže Kopitar tokrat s prazno statistiko.
Fotografija: Anže Kopitar tokrat ni zadel oziroma podal. FOTO: Harry How/AFP
Odpri galerijo
Anže Kopitar tokrat ni zadel oziroma podal. FOTO: Harry How/AFP

Los Angeles – Ko je povratnik na ledne ploskve onstran »luže«, ruski zvezdnik Ilja Kovaljčuk, v 25. minuti sinočnjega dvoboja z Anaheimom povišal na 3:0, je bilo že slutiti, da hokejisti moštva Los Angeles Kings pred domačimi navijači v dvorani Staples Center ne bodo končali sklonjenih glav. In res, s peto zmago v sezoni (4:1), tretjo v zadnjih štirih dvobojih lige NHL, so si vendarle nekoliko opomogli po težkem obdobju, v katerem so morali kar šestkrat zapovrstjo na kolena, vendar pa se z dna razpredelnice zahodne konference še niso odlepili. Po 14 odigranih obračunih imajo v statistiki vpisanih enajst točk, nov izziv pa jih čaka v noči na petek, ko bodo gostili Minnesoto.


Četrti od sedmih domačih dvobojev


Kralji so ravno sredi niza kar sedmh zaporednih domačih dvobojev, zaenkrat so znali prednost Staples Centra dobro unovčiti. Sinoči sta v prvi tretjini za hitro vodstvo Los Angelesa zadela Dustin Brown in Kyle Clifford, Kovaljčuk se je nato med strelce vpisal petič v sezoni. Za kanček več razburljivosti je na drugi strani poskrbel Ryan Kesler, ki je v 34. minuti ublažil zaostanek Račkov, ki pa bližje niso znali priti. Ravno nasprotno: ko je bila dve minuti pred koncem obračuna mreža gostov prazna, vratarja Johna Gibsona je namreč zamenjal šesti igralec v polju, je zmago Kraljev potrdil Tyler Toffoli, Kovaljčuk je zadetku dodal še drugo asistenco.


Pod novim trenerjem


Poraženo moštvo je bilo sicer agilnejše v napadu (razmerje strelov na gol 31:27), vendar pa se je domači čuvaj mreže Jack Campbell izkazal. Kapetan zmagovalnega moštva, hrušiški napadalec Anže Kopitar, je na ledni ploskvi prebil nekaj manj časa kot običajno, 18 minut in pol, v tem času pa dvakrat sprožil, toda statistike ni oplemenitil. Ostaja torej pri šestih točkah za štiri dosežene gole in dve asistenci. V prejšnjih treh dvobojih je vselej prispeval vsaj po točko. Los Angeles je prvič nastopil pod taktirko novega trenerja Willieja Desjardinsa, ki je nadomestil Johna Stevensa. Boljšega ognjenega krsta si 61-letni kanadski strokovnjak ne bi mogel želeti! »V prejšnji sezoni smo storili korak v pravo smer, toda to je preteklost. V novi nam, iz katerega koli razloga že, ne gre po načrtih, zato je bila sprememba potrebna,« je o trenerski menjavi povedal Kopitar.

Novi začasni trener Kraljev Willie Desjardins je začel z zmago. FOTO: Harry How/AFP
Novi začasni trener Kraljev Willie Desjardins je začel z zmago. FOTO: Harry How/AFP

Preberite še:

Komentarji: