Ob tisočici Kopitarja visok poraz Kraljev (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so na 1000. tekmi svojega kapetana Anžeta Kopitarja v ligi NHL izgubili proti Calgaryju. 
Fotografija: Anžetu Kopitarju jubilejna tekma ne bo ostala v najlepšem spominu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Anžetu Kopitarju jubilejna tekma ne bo ostala v najlepšem spominu. FOTO: AFP

Najboljši slovenski hokejist in eden glavnih zvezdnikov lige NHL Anže Kopitar je že 1000. pridrsal na led na tekmi proti Calgaryju, jubilejna tekma pa mu ne bo ostala v najboljšem spominu, saj je Los Angeles proti najboljši ekipi zahodne konference izgubili s kar 2:7. 

V Staples Centru, kjer so Kralji pred tekmo s Calgaryjem zmagali trikrat zapored, je bilo slavja zaradi jubileja Kopitarja hitro konec, saj so gostje leteli po ledu. Izenačeno je bilo le v prvi tretjini, ko so Flames dvakrat povedli, a je Dustin Brown po podaji Kopitarja ob koncu prvega dela še izenačil na 2:2. 

V drugem delu je padel le en zadetek, tekma pa je bila odločena po le 13 sekundah zadnje tretjine, ko je na 4:2 povišal Neal. Nato so se gostje razigrali in po sedmem zadetku je moral na klop Jonathan Quick, ki je ubranil le 18 od 25 strelov, zamenjal pa ga je Jack Campbell in zbral pet obramb. 

Ob Nealu so za Calgary zadeli še dvakrat Ryan, Bennett, Gaudreau, Mangiapane in Jankowski, za Kralje pa je prvi zadetek na tekmi dosegel Kyle Clifford



Kings so doživeli 50. poraz sezone, Kopitar pa je na tisoči tekmi v elitni hokejski ligi vknjižil 886. točko, ki pa jo bo, tako kot celotno sezono, najbrž želel čim prej pozabiti. 
 

Komentarji: