Aru podpisal za Qhubeko Assos

Dosedanji moštveni kolega Tadeja Pogačarja ni upravičil pričakovanj.
Fotografija: Fabio Aru ne bo več moštveni kolega letošnjega zmagovalca Toura Tadeja Pogačarja. REUTERS/Benoit Tessier FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Fabio Aru ne bo več moštveni kolega letošnjega zmagovalca Toura Tadeja Pogačarja. REUTERS/Benoit Tessier FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Italijanski kolesar Fabio Aru se je razšel z ekipo UAE Emirates in ne bo več moštveni kolega zmagovalca letošnje dirke po Franciji, slovenskega asa Tadeja Pogačarja, poroča italijanski dnevnik Gazzetta dello Sport.

30-letni Aru se je UAE Emirates pridružil leta 2017 iz Astane in je bil v zadnjih letih eden najbolje plačanih kolesarjev, a ni dosegal rezultatov, ki jih je od njega pričakovalo vodstvo. Imel je veliko zdravstvenih težav in ni dosegel pripravljenosti, kot jo je imel, ko je še vozil za Astano.

Njegov odhod se je napovedoval že nekaj časa, zdaj pa ga je sam potrdil s podpisom pogodbe z ekipo svetovne serije NTT, ki bo imela v prihodnji sezoni podporo švicarske znamke oblačil Assos in bo nastopala pod imenom Qhubeko Assos.

Italijan, ki po odstopu s Toura v sezoni ni več tekmoval, naj bi imel kar nekaj ponudb italijanskih ekip nižjega ranga, a je želel ostati v svetovni seriji, kjer naj bi lažje »oživel« svojo kariero. V novi ekipi naj bi imel skupaj z rojakom, veteranom Domenicom Pozzovivom, vlogo kapetana.

Preberite še:

Komentarji: