Giro: Mohorič spet blizu, tokrat je bil Bennett prehiter (VIDEO)

V 12. etapi je Matej Mohorič v deževnem zaključku iskal svojo priložnost, a mu je zmanjkalo nekaj sto metrov.
Fotografija: Sam Bennett je še drugič na letošnjem Giru dvignil roki.  FOTO: Luk Benies/Afp
Odpri galerijo
Sam Bennett je še drugič na letošnjem Giru dvignil roki.  FOTO: Luk Benies/Afp

Mohorič je še naprej dejaven v vsaki etapi, ne glede na zaključek. Danes so vsi pričakovali šprint glavnine, saj zadnji vzpon četrte kategorije ni bil dovolj selektiven, da bi šprinterji izgubili stik. V dežju se je priložnost odprla napadalcem, še pred vrhom vzpona sta zbežala Carlos Betancour in Diego Ulissi. 

Na nevarnem spustu se jima je pridružil še Mohorič, ki je v vsakem ovinku pridobil nekaj metrov, kmalu sta se s Kolumbijcem otresla Ulissija in držala slabih deset sekund prednosti pred glavnino. Dobro je kazalo še ob vstopu na dirkališče v Imoli dva kilometra pred ciljem, a Betancour Mohoriču ni želel pomagati pri narekovanju tempa. 

Prednosti Gorenjec ni uspel zadržati niti na spolzkem cestišču in ko je nekaj manj kot 500 metrov pred ciljem pogledal nazaj, je ob pogledu na glavnino spoznal, da bo zelo težko. Tudi Bennettu je bilo jasno, da bo Mohoriča treba čim prej ujeti, šprintal je kar 400 metrov in na koncu brez težav dobil še drugo etapo na letošnji dirki. Drugi je bil Danny van Poppel, tretji pa Mohoričev ekipni kolega Niccolo Bonifazio. 



»V zaključku je bilo težko, nisem vedel, kako močen je dvojec v ospredju in nisem si želel dopustiti, da mi še ena etapna zmaga spolzi iz rok. Začel sem šprintati nekoliko bolj zgodaj, tako sem tudi presenetil tekmece in mislim, da smo si danes zaslužili zmago,« je v cilju povedal Bennett.

»Škoda, ker se nisem uspel otresti Betancourja na spolzkem spustu. Nato mi ni želel pomagati, čeprav sem imel še nekaj moči v zaključku. Etapno zmago že imam, očitno je pričakoval, da ga bom pripeljal do črte in mu kar tako prepustil zmago, vem, da je dober šprinter, a tako to ne gre. Škoda, a vem, da bodo še priložnosti, sem v odlični formi in kot sem rekel, zmago že imam,« je po dirki povedal Mohorič, ki je bil videti rahlo nejevoljen, predvsem pa odločen, da nikomur ne bo delal uslug. 

Po novi zmagi Bennetta postaja vse bolj zanimivo tudi v boju za vijolično majico, saj je Elia Viviani tokrat izgubil stik še pred šprintom in Bennett je že zelo blizu Italijanu, do konca Gira pa bodo imeli hitri kolesarji še dve do tri priložnosti za etapne zmage. 

Komentarji: