Izjemen sprejem za Vingegaarda v Københavnu

Danski kolesarski šampion Jonas Vingegaard je po drugi zaporedni rumeni majici dobil sprejem, kakršnega si zmagovalec dirke po Franciji tudi zasluži.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard se je s privatnim letalom včeraj dopoldne vrnil na Dansko, kjer so mu priredili zelo lep sprejem. Najprej se je po ulicah danskega glavnega mesta zapeljal za avtomobilom z odprto streho v slogu šampionskih ekip v ZDA, da je pozdravil množice ob cesti, sprejem pa se je zaključil z nagovorom z balkona mestne hiše, pod katero se je zbralo več deset tisoč danskih ljubiteljev kolesarstva.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

»Še vedno težko razumem, da sem drugič zapovrstjo dobil Tour. Če bi mi kdo to napovedal pred petimi leti, mu ne bi verjel,« je bil tipično redkobeseden Vingegaard. Takoj po Touru se je udeležil še dveh kriterijev v Belgiji, ki kolesarje privabljajo predvsem z bogatimi štartninami, zatem ga je čakalo slavje na sedežu Jumbo Visme.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Na poti se je ustavil še pri Woutu van Aertu, ki je predčasno zapustil dirko po Franciji, in mu podaril podpisano rumeno majico za novorojenega sina. 

Preberite še:

Komentarji: