Predstavitvena informacija

Kolesarske prireditve v Sloveniji, ki jih ne smete zamuditi

Preverite, kdaj bodo najpriljubljenejše kolesarske prireditve v Sloveniji.
Fotografija: Ne zamudite največjih kolesarskih prireditev v 2021. FOTO: Hervis
Odpri galerijo
Ne zamudite največjih kolesarskih prireditev v 2021. FOTO: Hervis

Po dolgi in mrzli zimi ter še daljši karanteni ni lepšega kot priprava na sončne spomladanske dni ter na vse razvedrilne aktivnosti, ki jih s seboj prinese lepo vreme. Veliko vas najbrž komaj čaka, da iz garaže izvlečete svoje cestno kolo in znova začnete trenirati.
 
V nadaljevanju boste našli več informacij o kolesarskih prireditvah v Sloveniji v letu 2021 – kdaj in kje predvidoma bodo potekale in kako se nanje pripraviti.

Že imate vso potrebno kolesarsko opremo?  


Slovenija je čudovita dežela za kolesarske prireditve


Kolesarske dirke v Sloveniji potekajo po razgibanih pokrajinah – od čudovitih kraških gričev pa do razgledov nad najvišjimi slovenskimi gorami. Tako da bo vsak našel nekaj zase.
 
Tako kot je velika izbira kolesarskih prireditev, je velika izbira koles. Kako izbrati pravega? Večina največjih prireditev je organiziranih na urejenih cestnih površinah, za kar vam priporočamo izbiro cestnega kolesa, saj je namenjeno vožnji po urejenih cestah, premagovanju razdalj ali pa hitrostnim tekmovanjem. Za prireditve in tekmovanja po manj urejenih, gozdnih površinah pa vam priporočamo izbiro treking ali gorskega kolesa. 
 

Kolesarske prireditve 2021


Po precej monotonem lanskem letu ste najbrž že precej neučakani, da znova zapustite dom, se naužijete svežega zraka in se kot navijač ali pa tekmovalec udeležite kolesarskih prireditev 2021. Preverite, katerih preprosto ne smete zamuditi!
 

Maraton Franja – 13. junij

Maraton Franja velja za eno od zgodovinskih kolesarskih prireditev v Sloveniji, saj je bil prvič izveden že leta 1982. Letos bo 13. junija 2021. Dirka je dolga kar 156 kilometrov, zato se prepričajte, da na start pridete dobro hidrirani, s seboj pa prinesete tudi energijske ploščice ter izotonični napitek. Priporočamo, da si za tovrstna tekmovanja omislite kakovosten kolesarski dres, saj bo tako vožnja veliko bolj prijetna. 
 

Soča Outdoor Festival – 2. do 4. julij 

Ena izmed najbolj težko pričakovanih kolesarskih prireditev v Sloveniji je zagotovo Soča Outdoor Festival, ki bo od 2. do 4. julija v Tolminu. Kolesarski navdušenci se lahko prijavite na MTB Maraton, ki ponuja novo traso, ki se vzpenja v pogorje Krna. Gre za srednje zahteven podvig, saj je proga dolga 42 km, skupni vzpon pa znaša 1500 metrov nadmorske višine, zato vam toplo priporočamo, da pred tekmo trenirate in si tako izvrstno kondicijo priskrbite že pred začetkom poletja!
 
Preden se odpravite na tekmo, poskrbite za <strong>varno in vzdrževano cestno kolo</strong> ter za udobno kolesarsko opremo in kolesarski dres. FOTO: Hervis
Preden se odpravite na tekmo, poskrbite za varno in vzdrževano cestno kolo ter za udobno kolesarsko opremo in kolesarski dres. FOTO: Hervis

 

8. Istrski maraton – 2. in 3. oktober 

Lani je 8. Istrski maraton odpadel zaradi znanih zdravstvenih okoliščin. Prestavljen je na 2. in 3. oktobra 2021. Gre za pestro dvodnevno dogajanje, ki je primerno tako za družine z majhnimi otroki kot tudi za profesionalne kolesarske navdušence. Rezervirajte si torej začetek oktobra ter se na tekmo dobro pripravite, da dogodek izvedemo z dvojno paro in odpravimo razočaranje lanskega leta!
 

Svetovno prvenstvo v gorskem kolesarjenju – od 15. do 18. oktobra 

Na Mariborskem Pohorju bo v 2021 svetovno prvenstvo v gorskem kolesarjenju! Dogodek bo med 15. in 18. oktobrom, česar res ne smete zamuditi, četudi se svetovnega pokala udeležite le kot gledalec.
 
Pohorje ponuja adrenalinske užitke kraljevskega razreda, saj je teren zelo raznovrsten, primeren za hitrostno tekmovanje, precej zahtevni pa so kamniti odseki in korenine, saj so v deževnem vremenu zelo spolzki. Čeprav na tekmovanju verjetno ne boste sodelovali, pa boste lahko dobro spoznali pohorske strmine in jih pozneje preizkusili tudi sami.

 

Ironman 70.3 Slovenia Istria

Lani smo se bili žal primorani odpovedati še eni težko pričakovani športno-kolesarski prireditvi – Ironmanu. Upajmo, da nam 2021 nakloni kaj več sreče, saj je tekma uradno prestavljena na letos – kombinacija plavanja, kolesarjenja po gričih ter teka bo pogrela vse športne navdušence, ki ste lani mirovali v upanju na novo akcijo. Datuma za zdaj še niso objavili, vendar smo prepričani, da bo znan takoj, ko se razmere nekoliko umirijo.
 

Poli maraton na Ptuju

Poli maraton je nadvse vesel kolesarski dogodek, poln optimizma in ljubezni do rekreativnega športa, kot je kolesarjenje. Poleg maratona se lahko veselite tudi največjega Poli piknika v mestu, organizirane animacije za najmlajše in super družbe. Datum za leto 2021 za zdaj še ni znan, vendar če se zgledujemo po prejšnjih letih, prireditev pričakujemo v juniju.