Kolumbijskemu fenomenu zmaga, Sagan ostaja v zelenem (VIDEO)

Četrto etapo dirke po Franciji je v ciljnem šprintu dobil Fernando Gaviria, Peter Sagan se je za las obdržal v zeleni majici.
Fotografija: Peter Sagan je moral še enkrat priznati premoč 23-letnemu Kolumbijcu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Peter Sagan je moral še enkrat priznati premoč 23-letnemu Kolumbijcu. FOTO: AFP

Sarzeau - Po ponedeljkovem ekipnem kronometru je bilo v karavani veliko utrujenih nog, kar se je poznalo v zaspanem tempu v četrti etapi 105. Toura. Pred štartom je bilo jasno, da šprinterji priložnosti za zmago ne bodo izpustili iz rok, a bi se v zaključku skoraj zapletlo. Ubežna četverica je ohranjala slabo minuto prednosti še osem kilometrov pred ciljem, nato pa je glavnino presekal velik padec.
 
V njem sta ujeta ostala tudi Rigoberto Uran in Ilnur Zakarin, Urana je ekipa EF-Drapac še pripeljala nazaj v glavnino, Zakarin pa je izgubil kar minuto. Na dolgi ciljni ravnini so se kolesarji QuickStepa tokrat nekoliko ušteli, Max Richeze je kot zadnji pomočnik Fernanda Gavirie omagal že dobrih 200 metrov pred ciljem, a je Kolumbijec skočil v zavetrje Andreja Greipla in na koncu še enkrat zasluženo slavil. 
 
Morda bi ga lahko premagal le Peter Sagan, a je šprint začel preveč v ozadju in v zaključku še prehiteval Greipla, na koncu je bila ciljna črta zanj nekaj metrov preblizu. Gaviria se veseli druge etapne zmage na njegovem debiju na francoskem Touru, dvakrat je v šprintu dokazal svojo premoč, morda bi jo tudi v drugi etapi, če mu ne bi načrtov prekrižal padec v zaključku dirke.


 

V naslednjih dveh etapah bo favorit svetovni prvak

 
Sagan je s še enim drugim mestom ohranil štiri točke prednosti v boju za zeleno majico pred Gavirio, Slovak bo tudi v naslednjih dveh etapah med favoriti za vrh, saj sta po profilu zelo podobni spomladanskim severnim klasikam, kjer je svetovni prvak vedno nevaren za zmago. 
 
Rumeno majico je brez težav obdržal Greg van Averamet, že jutri pa bo imel več dela, ko ga bosta v razgibanem zaključku zagotovo vsaj poizkušala napasti Geraint Thomas in Philippe Gilbert, ki zaostajata le nekaj sekund. 

Komentarji: