Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Kraljevska etapa priložnost za Rogliča in Pogačarja

Dirka po Baskiji se bo danes končala z najtežjo preizkušnjo, v kateri imata priložnost za zmago tudi slovenska šampiona. Bo prednost McNultyja zadostovala?
Brandon McNulty ima 23 sekund prednosti pred Rogličem. FOTO: Cor Vos/Reuters
Brandon McNulty ima 23 sekund prednosti pred Rogličem. FOTO: Cor Vos/Reuters
P. Z., STA
10. 4. 2021 | 06:34
2:12
Pred kolesarji na dirki svetovne serije po Baskiji je le še zadnja etapa od Ondarroe do Arrateja nad Eibarjem (111,9 km). Ta bo ob slabi vremenski napovedi za najboljše predstavljala pravi preizkus v boju za končno zmago, saj bodo morali kolesarji premagati sedem kategoriziranih vzponov, odločilne pa utegnejo biti tudi bonifikacijske sekunde.

V skupnem seštevku je po petih etapah v vodstvu Američan Brandon McNulty (UAE Team Emirates), 23 sekund zaostaja najboljši Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma). Glede na majhne razlike je v igri za skupno zmago vsaj ducat kolesarjev, med njimi pa je v dobrem položaju tudi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). V skupnem seštevku na petem mestu zaostaja 43 sekund.

Tadej Pogačar, ki je dobil 3. etapo pred Primožem Rogličem, bo napadal iz ozadja. FOTO: Facebook/itzulia Basque Country
Tadej Pogačar, ki je dobil 3. etapo pred Primožem Rogličem, bo napadal iz ozadja. FOTO: Facebook/itzulia Basque Country


Med Rogličem in Pogačarjem sta še Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) z 28. in Španec Pello Bilbao (Bahrain Victorious) s 36 sekundami zaostanka za vodilnim.
 

UAE z dvema žezlima v ognju


Taktika Pogačarjevega in McNultyjevega moštva je v četrtek uspela do potankosti, saj je mladi slovenski zvezdnik nadzoroval tekmece, medtem ko je rumeno majico po uspelem pobegu manjše skupine oblekel McNulty. S tem ima ekipa, v kateri po Baskiji nastopa tudi Jan Polanc, dve močni žezli v ognju za današnjo kraljevsko etapo.

Roglič Pogačar
Roglič Pogačar


Ta se bo začela v Ondarroi in končala na Arrateju, kjer je lani na dirki po Španiji v prvi etapi slavil Roglič. V kolikor bo želel ponoviti uspeh iz leta 2018, ko je slavil po Baskiji, bo moral 31-letni Kisovčan napadati in hkrati nadzorovati tekmece za sabo v skupnem seštevku, predvsem Pogačarja, ki je poleg starejšega rojaka na tej dirki doslej prikazal največ na zahtevnih vzponih.

Zadnja etapa se bo začela ob 14.42, v cilju pa bodo najboljši okoli 17.30.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine