Matej Mohorič odličen drugi na klasiki San Sebastian

Slovenski kolesar je v ciljnem šprintu zaostal le za Američanom Neilsonom Powlessom.
Fotografija: Matej Mohorič se je izkazal na zahtevni kolesarski klasiki. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Odpri galerijo
Matej Mohorič se je izkazal na zahtevni kolesarski klasiki. FOTO: Benoit Tessier/Reuters

Američan Neilson Powless je bil najhitrejši na kolesarski klasiki San Sebastian. V ciljnem šprintu je premagal Mateja Mohoriča (Bahrain-Victorious), tretji je bil Danec Mikkel Honore (Deceuninck-QuickStep).

Odločitev o zmagovalcu je padla v šprintu trojice, potem ko je skupinica kolesarjev pobegnila na spustu 35 kilometrov pred ciljem. V ubežni skupni je bil še Italijan Lorenzo Rota, ki pa je po padcu zaostal in bil na koncu četrti s pol minute zaostanka.
Zmagovalec je za 231 km dolgo preizkušnjo potreboval 5;34:31 ure. V zasledovalni skupini, ki je za najhitrejšimi zaostala dobro minuto, pa je bil najboljši Italijan Assandro Covi pred Francozom Julianom Alaphilippom.

Žensko različico klasike San Sebastian, dolgo 139 km, je dobila Nizozemka Annemiek van Vleuten (Movistar), srebrna s cestne dirke in zlata s kronometra na olimpijskih igrah v Tokiu. Za 36 sekund je ugnala Američanko Ruth Winder, tretja je bila Italijanka Tatiana Guderzo, članica ekipe Ale BTC Ljubljana. Najboljša Slovenka je bila na 14. mestu njena ekipna sotekmovalka Urša Pintar (+ 2:12), Špela Kern je bila 35., Urška Žigart pa mesto za njo.

Komentarji: