Na dirki Po Sloveniji tudi drugouvrščeni z lanskega Toura

Kolumbijski kolesar Rigoberto Uran bo ob boku Primožu Rogliču in Poljaku Rafalu Majki med favoriti za končno zmago.
Fotografija: Rigoberto Uran bo med favoriti na slovenski pentlji. Foto Luk Benies/AFP
Odpri galerijo
Rigoberto Uran bo med favoriti na slovenski pentlji. Foto Luk Benies/AFP

Ljubljana – Izkušeni 31-letni kolumbijski kolesar Rigoberto Uran, član moštva EF Education First-Drapac Cannondale, je bil lani drugi v skupni razvrstitvi slovitega Toura (za slabo minuto je zaostal zgolj za Britancem Chrisom Froomom), prihodnji teden pa bo eden od zvezdnikov 25. izvedbe preizkušnje Po Sloveniji, ki se bo v sredo začela v Lendavi in v nedeljo po petih etapah končala v Murski Soboti, je poročala STA.


Etapni zmagovalec na Giru in Touru


Uran bo, po navedbah prirediteljev, utegnil mešati štrene kolesarjem, ki merijo visoko v generalni razvrstitvi, ob boku Primožu Rogliču in Poljaku Rafalu Majki bo med glavnimi favoriti za končno zmago. Kolumbijec se je v karieri že veselil etapnih zmag tako na Giru (v letih 2013 in 2014, ko je bil obakrat skupno drugi) kot na Touru (lani), obenem se lahko pohvali s srebrom s cestne dirke na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu. V karieri je nanizal trinajst zmag, eno tudi letos na peti etapi februarske domače dirke Po Kolumbiji.


Cavendish tudi s Crutchlowom


Medtem pa se nekdanji svetovni prvak na cestni preizkušnji, Britanec Mark Cavendish (Dimension Data), na slovensko pentljo, kot je razvidno z videoposnetka na družbenem omrežju, pripravlja tudi z vožnjo z motorjem ob pomoči rojaka, dirkača v elitnem motociklističnem razredu moto gp Cala Crutchlowa. »Predobro, da bi bila zgolj zgodba z Instagrama. V Calu imam najboljšega narekovalca ritma z motorjem na planetu. Odkrito rečeno: je tudi eden najboljših trening partnerjev,« je Crutchlowu polaskal Cavendish, ki je bil minuli konec tedna tudi rojakov gost na dirki svetovnega prvenstva v Mugellu.
 

Komentarji: