Nesreča ne počiva: Tratnik brez Gira

Slovenskega člana ekipe Jumbo Visma po nesreči na treningu odpeljali na pregled, jutri ne bo štartal, zamenjal ga bo Tom Gloag.
Fotografija: Nastop Jana Tratnika na 106. Giru je vprašljiv. Foto Bram Berkien/Jumbo Visma
Odpri galerijo
Nastop Jana Tratnika na 106. Giru je vprašljiv. Foto Bram Berkien/Jumbo Visma

Ekipi Jumbo Visma, ki bo s Primožem Rogličem na Giru d'Italia lovila rožnato majico, pred jutrišnjim štartom v Fossacesii ne gre nič po načrtih. Najprej so ekipo dodobra spremenile okužbe s covidom-19, za nameček je danes nesreča na treningu doletela še Jana Tratnika, ki je ostal brez nastopa na dirki po Italiji. Zmenjal ga bo Tom Gloag.

Dva udeleženca Gira sta bila danes med treningi v okolici Pescare žrtvi srečanj z vozniki avtomobilov, Francoz Rudy Molard (Groupama FDJ) in Tratnik, je poročala italijanska spletna stran Tuttobiciweb. Slabše jo je odnesel Slovenec, ki se je v hotel vrnil z močno otečenim kolenom, po pregledu ekipnih zdravikov pa so ga odpeljali v eno od lokalnih bolnišnic, kjer bodo po dodatnih pregledih ugotovili, kako huda je poškodba.

To so potrdili tudi pri Jumbu Vismi, ki je sporočila, da je poškodba prehuda ter da Tratnika jutri ne bo na štartu. Namesto njega se bo na 19,6 km dolgo progo uvodne vožnje na čas podal 21-letni Britanec Gloag.

»Jan je zadnji trening pred kronometrom opravil na široki, ravni cesti, dokler ni ženska prečkala ceste v poštnem avtomobilu in ga popolnoma prezrla. Seveda je to udarec, zanj in tudi za ekipo po koronskih primerih, ki smo jih že imeli. Toda dobili smo močno zamenjavo. Gloag je sodeloval pri celotnih pripravah, bil je na višinskih pripravah in pred kratkim je dirko po Romandiji končal na enajstem mestu,« je povedal športni direktor Marc Reef.

Gloag je sicer že peti nadomestni kolesar v nizozemski zasedbi. Najprej je zaradi prepoznega okrevanja po padcu na dirki Tirreno–Adriatico iz osmerice za Giro izpadel Wilco Kelderman, ki ga je nadomestil Sepp Kuss. Nato je udaril covid-19, zaradi katerega sta odpadla Robert Gesink in Tobias Foss, ki bi ju morala nadomestiti Rohan Dennis in Jos van Emden. Včeraj je bil na testiranju pozitiven še van Emden, tako da je novi nadomestni kolesar postal Sam Oomen.

Izguba Tratnika, slovenskega prvaka v vožnji na čas, ki se je kot izvrsten pomočnik doslej izkazal tako v slovenski reprezentanci kot delodajlacu minulih let Bahrainu Victoriousu, je za Rogliča kajpak boleč udarec pred velikim dvobojem z Remcom Evenepoelom in njegovo ekipo Soudal Quick Step.

Tratnika je sicer na Giru že drugič zapored doletela nesreča, lani je padel v prvi etapi in si zlomil zapestje. Odstopil je po drugi etapi in se v karavano vrnil na dirki po Sloveniji.

Preberite še:

Komentarji: